FUDBAL

Dragović otkrio zašto ne igra za Srbiju

Aleksandar Dragović je u prvom dijelu sezone u potpunosti opravdao epitet Zvezdinog najvećeg pojačanja.

Momak koji se dokazao u Bundesligi ostvario je san iz djetinjstva da zaigra za Crvenu zvezdu, ali mnogima iz današnje perspektive nije jasno zbog čega nikada nije zaigrao za reprezentaciju Srbije, već brani boje Austrije.

– Srbija nikad nije bila opcija, jer me niko nije zvao. Sa druge strane, Austrija je zemlja u kojoj sam rođen, gdje sam išao u školu, čiji jezik govorim. I poslije fudbala živjeću u Beču. Meni je Beč, kao vama Beograd. Najljepši grad. Tamo ću se vratiti, tamo vidim sebe. Austrija mi je dala sve, ne samo u fudbalu, već i životu. Volim Srbiju, zbog svog porijekla i djede… Ali nikada nisam razmišljao da igram za Srbiju- priznaje Dragović.

Ali, prema onima koji su vjerovali u njega kada niko u Srbiji nije, osjeća veliku zahvalnost.

-Veliko hvala selektoru Konstantiniju! Volim da ga pomenem jer mi je prvi dao šansu. Debitovao sam za Austriju protiv Srbije na Marakani. Tu utakmicu nikada neću zaboraviti, sjećaću je se dok sam živ. Hvala Bogu, ja sam iskoristio tu šansu. Vidi, niko neće da te stavi u tim što si lijep, već što dobro igraš. Moraš na terenu da pokažeš kvalitet’- naglašava Dragović.

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button