KOŠARKA

PRVI IZAZOV ZA FMP “Poslije Zvezde znamo kako da igramo sa jačim ekipama”

FMP Meridian već 2. januara ima prvu utakmicu u Novoj godini. Izazov je veliki jer u FMP Arenu dolazi favorit za najviši plasman i Evrokup ekipa – Budućnost Voli.

Utakmica čiji je početak zakazan za nedjelju od 12 časova predstavlja i pravi derbi kola jer se sastaju ekipe koje se uoči 14. kola nalaze na deobi druge pozicije sa učinkom od 10 pobeda i 3 poraza. U prvom dijelu sezone u Podgorici Budućnost je slavila u neizvjesnoj utakmici 82:72, a pitanje pobjednika odlučeno je u posljednjim minutima.

Trener Nenad Stefanović govorio je o narednoj utakmici i izneo svoja očekivanja:

– Poslije utakmice sa Crvenom zvezdom očekuje nas još jedan veoma težak meč protiv Budućnosti sa kojom smo igrali u prvom dijelu sezone. Tada smo vidjeli njihovu snagu i sav kvalitet koji posjeduju. Sigurno je u pitanju jedan od favorita za osvajanje ABA lige. Nama je poslije utakmice sa Crvenom zvezdom malo jasnije kako treba da igramo sa takvim ekipama. Pokušaćemo da smanjimo greške, produžimo minute dobre igre i vidimo u odnosu na tu prvu utakmicu protiv ovog protivnika da li smo i koliko napredovali. Ovom prilikom želim da poželim svim ljubiteljima košarke Srećnu Novu godinu i da pozovem publiku da dođe u što većem broju i podrži nas na otvaranju drugog dela sezone. Pokušaćemo da se prikažemo u što boljem svjetlu i odigramo malo bolju utakmicu nego u prethodnom kolu- rekao je Stefanović.

Kapiten Marko Radonjić je takođe govorio o narednom izazovu:

– Poslije teške utakmice protiv Crvene zvezde i prvog poraza kod kuće, očekuje nas još jedan protivnik koji figurira za sam vrh. Ekipa Budućnosti je skup veoma kvalitetnih i iskusnih evroligaških igrača predvođena odličnim trenerom Aleksandrom Džikićem. Znamo koje su naše prednosti, moraćemo prije svega fizički da im se suprotstavimo i da pokušavamo da iskoristimo našu mladost, energiju i prednost domaćeg terena. Želimo da probamo da dođemo do veoma važne pobjede koja će nam dosta pomoći u borbi za plejof. Pozivam publiku da dođe u što većem broju i pruži nam podršku kao i na prethodnim utakmicama jer nam to dosta znaci i daje nam vetar u leđa”, istakao je kapiten Pantera.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Web Hosting
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button