EVROPAKOŠARKA

Turska Superliga i pobjeda od 90 razlike?!

Svašta može da se vidi u turskoj Superligi ove sezone, ali ono što se dešava ekipi Afjona je zaista prava rijetkost. Klub iz Afjonkarahisara je u velikim finansijskim problemima, raspustio je kompletan prvi tim i igra sa juniorima. Tako je izašao na megdan Tofašu i najblaže rečeno – nije se dobro proveo. Sastav iz Burse je bio nemilosrdan, pa je zatrpao koš nemoćnog rivala do vrha – 145:55.

Nezapmćen rezultat. Ovako nešto retko se viđa i u nižim rangovima širom Evrope, a kamoli u elitnim. Pitanje je da li će Afjon posle ovakve blamaže uspjeti i da nastavi sezonu, a tek da je završi… Mala je vjerovatnoća za tako nešto, iako još nije pao u opasnu zonu, mada joj sa tri pobjede i 12 poraza kuca na vrata.

U demoliranju juniora iz Afjonharahisara prednjačili su Kejsi Šepard i Tomislav Zubčić sa po 21 poenom. Bivši igrač Cedevite Eldžin Kuk dodao je 20, dok je Jigit Arslan ubacio 19. Dvocifreni su bili i Berke Bujukundžel i Emre Tanisan sa po 14 poena, dok je 11 ubacio Džeremi Simons. Od Afjonovih talenata izdvojio se Brigžehan Diril sa 14 poena, dok su po 10 dodali Husejin Dževirgen i Alp Ozbudak.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: get paid for using apps
Back to top button