KOŠARKAREGION

Vujošević: Jokić se ponaša malo autistično kada je riječ o reprezentaciji

Nekadašnji trener Partizana Duško Vujošević smatra da je angažovanje Svetislava Pešića pravo rješenje za reprezentaciju Srbije, a nada se da će dres “orlova” ponovo da obuče Nikola Jokić.

Aktuelni MVP najjače lige sveta letos nije bio deo tima u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a novi selektor je već načinio određene korako kako bi „obezbedio“ Jokića u timu na sledećem velikom takmičenju.

– Teodosić je bio deo tima u prvom prozoru kvalifikacija, ali mislim da je u njegovom dovođenju učestvovao i neko mimo njega – rekao je Vujošević za Sport Klub i emisiju „Sportlight“ i nastavio:

– Bogdanović ima želju da igra za reprezentaciju, a koliko znam Jokić je dobar čovek, dobrica, ali malo se autistično ponaša kada je državni tim u pitanju. Nikola je uspeh napravio van reprezentacije. Kada je bio u Megi niko ga nije zvao, selektor je bio Đorđević, i on nema tu vrstu obaveze. Ne treba ga previše napadati i svi odnosi sa njim prekinuti. Treba da se izvrši fini pritisak. Jokić treba da shvati da ima obavezu prema zemlji u kojoj je rođen. Mislim da nije dovoljan samo Pešić, potreban je složeniji sistem… U svakom slučaju, Pešić je dobro rešenje u ovoj situaciji.

Košarkaš Denvera je za reprezentaciju Srbije igrao na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kada je osvojio srebrnu medalju i na Svjetskom prvenstvu 2019. (Sport klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button