BIHEVROPAKOŠARKA

IGOKEA: Ne želimo se ovdje zaustaviti!

Nema odmora za košarkaše Igokee. Poslije uspješno obavljenog posla u Čačku, izabranike Dragana Bajića večeras očekuje prva utakmica plej-in faze FIBA Lige šampiona protiv Ostendea u Laktašima.

Igokea je grupnu fazu završila na drugom mjestu grupe E, uz omjer 3-3, što ih je u baražu za mjesto među 16 najboljih odvelo na belgijski Ostende, trećeplasirani tim grupe F. Ekipu će i u večerašnjem duelu voditi pomoćnik Marko Barać.  

– Ostende ima skor 11-0 u svom prvenstvu, do sada su igrali veoma dobro na gostovanjima u ovom evropskom takmičenju. Pobijedili su Kalev, Strazbur u Francuskoj i sigurno imaju naš maksimalan respekt. Što se tiče naše ekipe, uz određene kadrovske probleme, valja napomenuti i to da igramo na svaka dva dana već neko vrijeme. Znamo ko u Evropi igra utakmice na svaka dva dana, to su samo najbolje evropske ekipe, najbolji evropski igrači i eto izazova pred mojim igračima, da dokažu da pripadaju ovom takmičenju i sljedećoj fazi gdje želimo da budemo. Igrali smo tri vezane utakmice na gostovanjima. Momci su jako dobro iznijeli te izazove i siguran sam da ovdje ne žele da se zaustave, jasan je Marko Barać.

U Igokei su dobro analizirali rivala i svjesni su odakle prijeti najveća opasnost.

– Radi se o jako organizovanoj ekipi koja na svakoj poziciji ima dobar miks mladosti i iskustva, počev od plejmejkera, gdje je “general” njihove igre Dušan Đorđević, pojačan sa mladim talentovanim Holanđaninom Van der Vurstom, nastavljajući preko pozicije dva, gdje je ruki Fil Bud, šampion NCAA sa Vilanovom. Tu je i Levi Rendolf, iskusni Amerikanac, a dalje su pojačani dobrim belgijskim igračima na svakoj poziciji koje predvodi sigurno Žile (Pjer-Antoan, op.a.), igrač na poziciji četiri i jedna od najboljih ‘streč’ četvorki u takmičenju, analizirao je Barać.

Utakmica Igokea – Ostende igra se večeras u Laktašima sa početkom u 18.30 časova. Drugi meč na programu je 12. januara u Belgiji, a eventualna majstorica igrala bi se 19. ovog mjeseca u Laktašima.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트
Back to top button