KOŠARKA

“Jokić mora da shvati da ima obavezu prema Srbiji”

Proslavljeni trener i jedan od najuspješnijih u istoriji Partizana Duško Vujošević prokomentarisao je aktuelne teme u svijetu košarke.

Kada je riječ o srpskoj reprezentaciji, novi selektor Svetislav Pešić je po njemu odlično rješenje.

Ali, naglasio je da ni popularni Kari ne može da garantuje da će vratiti Nikolu Jokića u nacionalni tim.

– Bogdan Bogdanović ima želju da igra za reprezentaciju, a koliko znam, Jokić je dobar čovek, dobrica, ali malo se autistično ponaša kada je državni tim u pitanju. Nikola je uspeh napravio van reprezentacije. Kada je bio u Megi niko ga nije zvao, selektor je bio Đorđević, i on nema tu vrstu obaveze – rekao je Vujošević u emisiji Spotlight i dodao:

– Ne bi ga trebalo previše napadati i sve odnose sa njim prekinuti. Trebalo bi da se izvrši fini pritisak. Jokić mora da shvati da ima obavezu prema zemlji u kojoj je rođen. Mislim da nije dovoljan samo Pešić, potreban je složeniji sistem. U svakom slučaju, Pešić je dobro rešenje u ovoj situaciji – istakao je Vujošević.

Dotakao se i igranja Miloša Teodosića za reprezentaciju Srbije, koji je u prvom “prozoru” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo bio ubjedljivo najstariji igrač tima.

– Teodosić je bio deo tima u prvom ‘prozoru’ kvalifikacija, ali mislim da je u njegovom dovođenju učestvovao i neko mimo njega”- rekao je Vujošević, ali nije precizirao.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 다시보기
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button