ODBOJKA

OK BORAC: Cilj je ostati u vrhu!

Jedno od najprijatnijih iznenađenja prvog dijela sezone u odbojci BiH svakako je ekipa banjalučkog Borca. Ekipa koju sa klupe vodi trener Mišo Marjanović do posljednjeg kola bila je u igri za „jesenje počasti“ u Premijer ligi BiH.

Crveno-plavi su bili blizu da novu 2022. godinu dočekaju na liderskoj poziciji. Poraz od moćne brčanske Mladosti u posljednjem meču prvog dijela sezone u Banjaluci spriječio je crveno-plave da dođu do zvanja jesenjih šampiona. Ipak u Borcu mogu biti zadovoljni prvim dijelom sezone. Na kraju su zauzeli treću poziciju sa 26 osvojenih bodova, četiri manje od lidera Mladosti i dva od drugoplasirane ekipe Kaknja.

– Trenutno je ekipa na odmoru. Uskoro krećemo s pripremama. Mi smo prošle godine dosta dobili dolaskom tehničara Nikole Radonića i mislim da možemo da nastavimo u dosadašnjem ritmu i u drugo dijelu sezone, optimista je Mišo Marjanović.

U drugom dijelu sezone Borac će biti konkurentan i u Kupu i u Premijer ligi BiH. Cilj je „napasti“ finale Plej-ofa u prvenstvu i što dalje dogurati u najmasovnijem takmičenju BiH.

– U drugom dijelu imamo uslovno rečeno lakši raspored, moramo nastaviti u istom ritmu kao i u prvom dijelu i moj cilj je da ostanemo pri vrhu tabele. Kasnije kada dođe plej-of vidjećemo u kom smijeru će sve to ići. Ne vjerujem da ćemo nekoga dovoditi, to što imamo igrača, to je to. Imamo jaku prvu postavu, dajem šansu i svojim klincima iz juniorskog pogona, nismo u poziciji da se nešto “rasipamo” što se tiče novca, realan je Marjanović.

Premijer liga BiH nastavlja se 28. januara mečevima 13. kola. Borac je u prvom kolu nastavka gost ekipe Radnika u Bijeljini.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button