BIHFUDBAL

Anđić za SNM: Naše drugarstvo čini Omarsku jačom

Fudbaler Omarske Vladan Anđić pamtiće minulu godinu samo po lijepom. Njegov klub prvo je izborio debitantski nastup u Prvoj ligi Republike Srpske, a potom dokazao da mu je tu i mjesto.
Ekipa Milenka Vulete oduševila je nastupima u prvom dijelu sezone i da nije bilo malog pada u samom finišu moglo bi se pričati o perfektnom izdanju. Bez obzira na to, Omarščani su ostavili sjajan utisak i zaslužili epitet najvećeg iznenađenja. Anđić tvrdi da je jedna riječ osnova uspona ovog kluba.

– Drugarstvo! Na tome počivaju naše dobre igre. Drugovi smo od djetinjstva, većina nas igra od pete, šeste godine zajedno. Ne igramo zbog novca, volimo klub, volimo naše mjesto i dajemo sve od sebe da ga predstavimo na najbolji mogući način. Nije da ne primamo nikakvu naknadu zbog toga, imamo dovoljno da ozbiljno pristupamo obavezama, ali je osnova da se poznajemo u dušu i da igramo zato što volimo fudbal i našu Omarsku – rekao je Anđić.
Velike zasluge idu i na račun trenera Vulete koji je praktično ciječi život u klubu, pa gro igrača poznaje i vodi još od malih nogu.

– On je ljepak, neko ko nas spaja i drži na okupu. Sigurno je kreator svega lijepog što nam se dešava. Međutim, ni sada nemamo velike planove i ciljeve. Dajemo sve od sebe, idemo od utakmie do utakicu i nadamo se najboljem. To se do sada ispostavilo kao dobitna formula, pa vjerujem da ćemo i dalje funkcionisati na isti način – naglasio je Anđić.
Punih deset godina pozicija uz lijevu aut liniju rezervisana je za dijete Omarske, pa je sa 27 godina na pragu da odigra 250. prvenstveni meč. Neki će mu, priznaje, ostati u sjećanju.

– Volim derbije, utakmice koje od vas izvlače ono najbolje. Sigurno je da će mi u sjećanju dugo ostati utakmica protiv Krupe u minuloj polusezoni kada sam prvi put kao kapiten na teren izveo svoj tim, pred naše navijače. To je neopisiv osjećaj, posebno što imamo fenomenalnu podršku sa tribina. Publika je bez sumnje veliki faktor naših dobrih igara, jer nije isto istrčati na teren pred 50-100 navijača ili 1.000 koliko se nerijetko skupi na našem stadionu – istakao je Anđić.

Da se ugledaju i veći
Klub je porastao i u organizacionom smislu, a posebne pohvale idu na račun marketing i PR tima koji iz dana u dan realizuje mnogo ideja. Tako svi simpatizeri Omarske mogu da kupe majice, dukserice i druge odjevne predmete, te suvenire sa logom kluba. Uveliko traje i prodaja godišnjih ulaznica, a prema onom što se može vidjeti na službenoj “fejsbuk” stranici Omarske kasa će biti značajno popunjena.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button