EVROPSKE LIGEFUDBAL

POTVRĐENO: Sautempton je Šolakov!

Dobio je Sautempton nove vlasnike. Među njima i jednog Srbina. Dragan Šolak je zajedno sa Rasmusom Ankersenom i Henrikom Kraftom kupio kontrolni paket akcija kluba sa juga Engleske.

Vijest su najprije objavili svi uticajniji britanski mediji, da bi je u popodnevnim satima potvrdili sa stadiona Sent Meric. U saopštenju za javnost stavljeno je do znanja da je investiciona firma Sport Republic, sa sjedištem u Londonu, uložila novac, s tim da nije precizirano koliko.

U prvoj vijesti predstavljeno je da investicija iznosi 100.000.000 funti, što je oko 120.000.000 evra, kako bi se kupilo 80 odsto akcija, dosad u vlasništvu kineskog biznismena Đaon Đi Šenga. Da bi posao mogao da se realizuje bilo je potrebno osnovati novu kompaniju, a to je upravo Sport Republic, u kojoj je i Dragan Šolak, osnivač Junajted grupe.

– Moji partneri i ja imamo iskustvo u dugoročnim investicijama u oblasti sporta i zabave. Sports Republic je osnovana sa ciljem da spoji ekspertize u ovim oblastima i tržištu ponudi nešto jedinstveno. Sautempton posjeduje mnoge od kvaliteta koji smo tražili u sportskoj organizaciji. Ima odličan upravljački tim, izvrsno razvijaju talente, ima ekipu koja igra atraktivan fudbal, kao i odanu publiku. Oduševljeni smo što smo bili u mogućnosti da završimo ovaj posao, kao prvi korak ka ostvarenju naše investicione strategije. Sautempton će biti kamen temeljac organizacije koju planiramo da izgradimo, pojasnio je Šolak u izjavi objavljenoj na sajtu Svetaca.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button