GRAND SLAMTENIS

NISMO ISTI Novak poslao pomoć Australiji koja je gorila, sad ga tretiraju kao kriminalca

Definitivno nismo isti! To je tvrdnja koja stoji poslije licemjerne odluke vlasti Australije da deportuje najboljeg tenisera svijete Novaka Đokovića!

Konačnoj odluci prethodilo je višesatno mučenje srpskog asa na aerodromu u Melburnu tokom koga je tretiran kao kriminalac, izopšten u sobi, bez mobilnog telefona, sa čuvarima ispred vrata. Sve se desilo zbog navodnog propusta nekog iz Đokovićevog tima koji je aplicirao za pogrešnu vizu, koja ne podržava medicinsko izuzeće za vakcinaciju.

Izvori Rojtersa javljaju da je zahtjev za vizu koji je podnio Đokovićev tim bio identičan onima koje su prethodnih dana uputili neki drugi teniseri kojima je potom bez problema omogućeno da uđu u zemlju i takmiče se na Australien openu.

Granična patrola kontaktirala je vladu Viktorije, koja je dala medicinsko izuzeće Novaku, kako bi im zatražili pismeni zahtjev da puste Đokovića.

Oni su to odbili i nisu podržali zahtjev, da bi nakon desetak sati čekanja, naložili Novaku da napusti zemlju.

Sve što je pretepio srpski as u ovih desetak časova sigurno nije zaslužio, ponajmanje od Australijanaca kojima je među prvim pritekao u pomoć prije dvije godine kad su ovaj kontinent zahvatili strašni požari. On je tom prilikom na poziv Marije Šarapove donirao 50.000 dolara i dobijao pohvale sa svih strana. Treba li uopšte reći da je najbolji tenis igrao u Melburnu u kome je devet puta podizao pehar. Činilo se da je veza Australije i Đokovića posebna i neraskidiva, ali je ta ista Australija danas pokazala pravo lice, onakvo kakvo velika većina Zapada već deceniju i kusur pokazuje prema najboljem teniseru u istoriji.

Šampion ne bi bio šampion da se ne biti do kraja. Njegov pravni tim uložio je žalbu, a posljednje vijesti iz Australije govore da će svjetski broj jedan boravti u hotelskom smještaju pretvorenom u karantin gdje će do sutra čekati rezultate žalbe.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: check this
Back to top button