GRAND SLAMTENIS

ZAVRŠEN SKUP PODRŠKE NOVAKU ĐOKOVIĆU: Zapalite svijeću za Novaka, Srbiju i cijeli slobodarski svijet!

Otac Novaka Đokovića, Srđan pozvao je danas Beograđane, sve građane Srbije i navijače najboljeg tenisera svijeta da pruže podršku Noletu. Na platou pred Narodom skupštinom građani su počeli da se okupljaju i prije 15.00 časova, a među prvih stotinak okupljenih istaknut je i transparent: “Ne postoji granica koju ti ne možeš da pređeš!”.

“Ne damo Novaka, ne damo Novaka”, uzvikivale su stotine okupljenih dok je njegov otac održao govor.

Srđan Đoković je pred predstavnike medija izneo svih devet Novakovih trofeja sa Australijan opena i poručio:

– Ovih devet pehara pokazuju kakvom su čovjeku zabranili ulaz u zemlju, istakao je Srđan Đoković.

– Srbi, i svi ostali slobodarski narodi na svijetu, kucnuo je čas da prestanemo da budemo ugnjetavani. Mi smo dio slobodarskog svijeta, nas preko sedam milijardi i ne možemo biti zatočenici ovih… Samo ime govori tom njihovom premijeru Skotu Morisonu. Nismo mi ovdje da blatimo bilo koga, već da damo podršku našem Noletu. On je srce Srbije, naš ponos i dika. Hoće da ga bace na koljena… E, ne može! Nisu bacili ni Srbiju nikada, mada mi nismo nikada otimali ili napadali već se samo branili. Tako se i Novak danas brani, braćo i sestre. Ponosni Novak, naša duša, srce i krv. Ovo je samo početak agonije. Oni hoće da ga drže ne u pritvoru, nego u zatvoru do ponedeljka. Zamislite da do ponedeljka drže najboljeg sportistu svijeta u zatvoru. Svi smo uz njega, Balkan, daleki i bliski istok, naše majke Srbija i Rusija, Kina, Indija, čitava Afrika… Svi smo uz našeg Noleta i svakog dana će nas biti sve više. Ne osjećamo hladnoću već samo pripadnost srpskom, slobodarskom narodu. Novak je naše proviđenje, pokazuje da ništa nije nemoguće kada se stvarno želi. Ljudi, Novak je Srbin, iz Srbije. Odavde, iz Beograda. Hvala vam svima što ste došli, rekao je otac najboljeg tenisera sveta i dodao:

–  Ne zovemo na bilo kakvo nasilje, već samo na podršku našem Noletu. Da na dostojanstven način, kao kroz cijelu našu istoriju, borimo se za sebe. Bilo nas je prije mnogo godina šest miliona, danas nas je isto tako jer su nas ubijali, bombardovali, sankcionisali… Tjerali iz naše najljepše zemlje na svijetu – ali ne mogu nam ništa. Ne mogu nas baciti na koljena. Zapalite svijeću za Novaka, za Srbiju i cijeli slobodarski svijet. Da svi izdržimo ovo užasno ponašanje odvratnih političara. Ovo nije politika, ovo je narodni skup za našeg Novaka, zaključio je Đoković.

On je pozvao Beograđane da se okupe i u nedelju u 15.00 časova, kao i svakog slijedećeg dana dok Novaka ne puste na slobodu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button