GRAND SLAMTENIS

On je glavni krivac zašto je Novak u zarobljeništvu

Britanski Dejli Mejl objavio je detalje iz pisma koje je federalni ministar zdravlja Austalije poslao Teniskom savezu i organizatorima Australijan opena.
U mejlu se navodi da ako je teniser preležao koronavirus, da to nije dovoljno za medicinsko izuzeće. Britanci navode da je to glavni problem zašto Novak Đoković nije mogao da uđe u Australiju.

Ministar Greg Hant poslao je mejl u novembru izvršnom direktoru Australijan opena Krejgu Tajliju i upozorio ga na ovaj detalj.

– Pogranične snage Australije savjetuju ljude da budu potpuno vakcinisani, kao što preporučuje ATAGI (nacionalno tijelo za vakcine) kako bi mogli da uđu u zemlju slobodno i bez karantina. Što se tiče vašeg konkretnog pitanja, mogu da potvrdim da osobe koje su imale koronu u proteklih šest mjeseci i žele da dođu u Australiju sa drugih kontinenata, ali nisu primili dvije doze u našoj zemlji odobrene vakcine, neće se smatrati potpuno vakcinisanim – upozorio je Hant Tajlija još prije dva mjeseca.

Australijan open je tako imao vremena da upozori Đokovića i ostale tenisere koji bi tražili medicinsko izuzeće.

Kreg Tajli to nije učinio i direktni je krivac za sve što se sada dešava Đokoviću, navodi Dejli Mejl.

Oni kažu da je Đoković bio ubijeđen da će potvrda da je imao koronu u proteklih šest mjeseci biti dovoljna da uđe u Australiju bez vakcine.

To se nije desilo i sada je u karantinu i prijeti mu deportacija.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button