BIHRUKOMET

Treći odlazak iz Gradačca, na redu su pojačanja

Rukometni klub Gradačac ostao je i bez trećeg igrača u pauzi između dvije sezone, jer je sporazumni raskid ugovora dogovoren sa Adijem Omeragićem.

Lijevi bek koji je u Gradačac stigao pred početak prošle sezone iz Sloboda bio je jedan od bitnih faktora igrača u ekipi Dade Doborca, što su primjetili i ostali klubovi. Naime, Omeragić je dobio ponudu hrvatske Dubrave da u toj ekipi nastavi karijeru, pa su mu u Gradačcu izašli u susret i odlučili da mu daju slobodne papire iako je imao važeći ugovor.

Prije Omeragića kluib su napustili Jasmin Hrnjić i Benjamin Hrustić, pa je jasno da će “žuto-crni” morati posegnuti za adekvatnim zamjenama.

– Adi će već u narednim danima potpisati ugovor sa rukometnim klubom Dubrava koji se takmiči u najvišem rangu hrvatskog rukometa. Sigurno da će njegov odlazak stvoriti određeni deficit za naš klub jer se radi o igraču koji je bio zalog za budućnost međutim Uprava je odlučila da neće stati na put u daljem razvoju. U narednim danima ćemo objaviti imena pojačanja našeg kluba – stoji na Fejsbuk stranici Gradačca.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button