NEKATEGORISANOTENIS

NE KRIJE BIJES Srđan Đoković istakao da političari neće odlučivati o najboljem sportisti svijeta

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković još jednom je dobio podršku iz glavog grada Srbije, Beograda.

Na skupu koji je treći dan organizovala njegova porodica, ponovo su se okupili brojni građani, a otac Srđan je ponovio da je sramota kako se odnose prema njegovom sinu.

– Ovo što rade Novaku četiri dan, stvarno je sramota. Zgrožen sam! Najčistijem i najzdravijem čoveku na svijetu, koji je vodio računa o svakom detalju, o svakom čoveku da ga ne uvredi. Da svima bude privržen, svim nacijama i verama, svi su oni naša braća i sestre a oni se tako poašaju. Jeste li vidjeli snimak koliko se ljudi danas skupilo ispred tog zatvora u kom je Novak? Sa harmonikama i srpskim nošnjama, igralo se kolo. Novak to ne vidi, jer snimci koji su objavljeni kako im maše su od prošle godine. Sada su ga stavili da gleda u zid. Ali, ništa mu ne mogu. Izdržaće još malo- poručio je Srđan.

On je zatim istakao da svi čekaju odluku suda. Ona bi trebalo da bude donijeta u ponoć između nedjelje i ponedjeljka. Đokoviću je po dolasku u Melburnu poništena viza zbog navodne nepotpune dokumentacije a srpski teniser je nakon ispitivanja prebačen u hotel za migrante.

– Htjeli su da pomjere odluku za još nekoliko dana. Ali, suočili su se sa velikom peticijom našeg naroda da to mora da se završi u ponedjeljak. Sutra uveče po našem vremenu, oko ponoći. Ako Sud odluči da mora da izađe, on će izaći iz Australije. Ako odluči da ostane, on će ostati. Ali neće političari da odlučuju o najboljem sportisti svih vremena. Ne može da se zove otvoren turnir, kada je zatvoren- istakao je Srđan.

Otac je istakao da ga raduje sve veća podrška.

– Čuli ste za Kirjosa, on je bio kao protiv Novaka, ali mu je i on dao podršku. Isto i ministarka sporta Francuske, da može i bez vakcine da igra na Rolan Garosu. Svi su uz našeg Novaka!

Majka Dijana se zahvalila svima koji su došli.

– Hvala vam što ste došli i po ovakvom vremenu. Znam da noćima ne spavate zbog njega, da zbog njega niste kuvali ručkove kada on igra. Molim vas da mu kroz molitvu pošaljemo snagu da on prevaziđe ovo šta ga je snašlo u Australiji- poručila je majka.

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button