BIHRUKOMET

Peruničić iz Novog Grada: Idem u Kać da stasam, a poslije u Vesprem da im donesem prvu titulu prvaka Evrope!

Krajem novembra odjeknula je vijest da je kadetski reprezentativac Srbije, Ivan Bursać iz Novog Grada potpisao ugovor sa Jugovićem iz Kaća.

Mladi 17-godišnji lijevi bek proveo je neko vrijeme u najrukometnijem selu u Srbiji i zadovoljio sve kriterijume Bože Rudića pa će se već od ponedeljka staviti na raspolaganje treneru prvog tima Kaćana, gdje će raditi sa najjačom ekipom koja se takmiči u ARKUS ligi Srbije.

Praznike je proveo sa porodicom u rodnom Novom Gradu, pa smo iskoristili priliku da sa Ivanom porazgovaramo kako je došlo do kontakta sa Kaćanima, kako su ga prihvatili, kakve su mu ambicije…

– Uživao sam stvarno ovih nekoliko dana sa porodicom, napunio sam baterije i spreman sam za izazove koji me očekuju u Kaću. Potpisao sam ugovor na četiri godine, tamo ću završiti srednju školu. Stvarno sam prezadovoljan kako su me prihvatili, od početka se vidi da je riječ o jednom uređenom klubu, koji ima velike ambicije u budućnosti, počinje priču za Sport News Magazin Ivan Bursać.

Dojučerašnji igrač Kozare iz Dubice i novogradskog Srednjoškolca od 1. januara zvanično je igrač Jugovića.

Prva slika sa dresom Jugovića

– Odlazim u jedan klub sa velikom istorijom, tamo se još uvijek ne zaboravlja posljednji evropski trofej koji je jedna srpska ekipa osvojila, taj Čelendž Kup. Srpska elitna liga je dosta jača u odnosu na ono što sam imao priliku da igram ovdje. Vjerujem da ćemo izboriti opstanak, igramo plej-aut, ali ostanak u društvu najboljih se ne dovodi u pitanje, kategoričan je Bursać.

Zanimljivo, ljudi iz Jugovića Ivana su vidjeli, kada su gostivali na veteranskom rukometnom turniru Novom Gradu.

– Sve je ispalo sasvim slučajno. Kada su Kaćani došli na naš turnir, gdje je igrao i moj otac, ja sam tom prilikom dobio patike iz Rume, koje sam želio probati. Par puta sam šutirao golmanu Kaćana, tj. čuvaru mreže njihove veteranske ekipe, Nenadu Đisalovu, a on je jedan od članova stručnog štaba Jugovića. Izgleda da sam se pokazao, pa su mi poslije na druženju, na plaži uz Unu govorili ‘ti si naš, ti si naš, sve smo se dogovorili s tatom’ i tako je krenulo. Početkom novembra prošle godine, otac je bio u Kaću isto na jednom turniru veterana i tada je sve dogovoreno, otkriva mladi bek.

Bursać ima strahovitu desnicu, pravi top u ruci i ne libi se da “potegne”. Trener prvog tima Jugovića, Božo Rudić ga je uporedio sa jednim od najboljih srpskih rukometaša svih vremena, Nenadom Peruničićem. Naravno, još je Ivan daleko od Nenada, ali je prava napast po golmane sa osam, devet ili 10 metara od gola.

Ivan Bursać u karakterističnom skok šutu

– Moja najjača karakteristika je šut, nemam tremu, blokadu, kad ugledam prostor, kad ima rezona – šutiram. Nemam problem ni sa protivničkim blokom, ja znam šta je moje! Volim da radim, uvijek je kod mene bilo rad, rad i samo rad, poprilično zrelo za svoje godine razmišlja Bursać.

Ivan ima tu sreću da iza sebe ima oca koji je bivši rukometaš. Njegov tata Radovan svojevremeno je bio član Sintelona iz Bačke Palanke, u generaciji sa Draganom Sudžumom.

Ivan i njegov mlađi brat Sergej

– Najveća podrška mi je porodica. Otac je tu uvijek uz mene, od samog početka, mnogo mi to znači. Mlađi brat, takođe je rukometaš, ima 14 godina i mislim da će se i za njega tek čuti, ističe Bursać.

Da u srpskom rukometu ozbiljno računaju na Ivana Bursaća svjedoči i činjenica da je prije odlaska u Jugović dobio poziv u kadetsku reprezentaciju Srbije. Aleksandar Brković, selektor te selekcije, među prvima je uočio Ivanove kvalitete.

Kadetska reprezentacija Srbije – Ivan četvrti s lijeva

– Poziv u reprezentaciju za mene je bio velika čast. Nije isto kada igrate u klubu i kada obučete majicu, dres reprezentacije. Totalno je drugačiji osjećaj, nije krio uzbuđenje Bursać.

Kać je samo slijedeća stanica ka velikim stvarima koje Ivan sanja.

– Volio bih jednog dana zaigrati za Vesprem!

Zašto baš Vesprem?

– Prosto, Vesprem nema nijednu osvojenu titulu Lige šampiona, a ja bih volio da osvojim prvu titulu s njima, to jest, da im je ja donesem, samouvjereno zaključuje Ivan Bursać.

Pripreme za drugi dio sezone Jugović počinje u ponedeljak. Na prozivci trenera Bože Rudića biće i Ivan Bursać, kojeg je jutros otac odvezao za Kać.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button