GRAND SLAMTENIS

Tajli: Volio bih da vidim Đokovića na terenu

Prvi čovjek Australijan opena Kreg Tajli poslao je potpuno drugačiju, pomirljiviju poruku, sa elementima izvinjenja Novaku Đokoviću, za sve šta prolazi minulih dana.
Svi su čekali nedjelju da čuju šta će reći Tajli.
– Od početka smo govorili da nam je prioritet sigurnost Australijanaca. Svako ko dolazi ovdje mora da bude odgovoran, zato smo donijeli odluku o vakcinaciji. Tokom US opena je 50% tenisera bilo vakcinisano, sada je 97%, to je naša zasluga. Kada smo dali mogućnost medicinskog izuzeća došlo je do kontradiktornosti i lažnih informacija, pa smo konstatno dobijali zahteve kako da dođu igrači i dobiju to – kaže Tajli i nastavlja:

– Sve informacije i sve što smo znali rekli smo igračima i znali su koji su uslovi da dođu u Australiju. Koje su vakcine u pitanju koje prihvatamo i ostalo. Bili smo blizu da se sa vladom Viktorije dogovorimo oko medicinskog izuzeća i morali su igrači da prođu kroz dva panela.

Đoković je prošao oba panela, ali…
– Niko nije kriv. Sve vrijeme su bile lažne informacije. Mi smo pričali sa svima i bili smo ubijeđeni da radimo pravu stvar. Svi koji dolaze moraju da budu vakcinisani i to je tako. Ja neću nikog da krivim i znam šta možemo i moramo da uradimo – naglasio je.

Da li Novak Đoković može da igra na Australijan openu?

– Volio bih da ga vidim ovdje i da igra – zaključio je Tajli, smo je pitanje koliko je iskren, jer ma koliko se sada “prao”, dosta krivice za ovo kroz šta danima prolazi najbolji teniser svijeta ide upravo na njegovu adresu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button