GRAND SLAMTENIS

Vlasti u panici: Odbijen zahtjev za odgodu Đokovićevog saslušanja

Zahtjev ministarke unutrašnjih poslova Australije Karen Endrjuz za dodatno vrijeme za pripremu za saslušanje Novaka Đokovića u slučaju odbijanja vize najboljem teniseru svijeta odbijen je, a u lokalnim medijima ocijenjen je kao senzacija.
“Herald san” tvrdi da ima informaciju da je Endrjuz zahtjev podnijela u subotu u kasnim poslijepodnevnim časovima po lokalnom vremenu. Kako se navodi, ona je zatražila da saslušanje umjesto u ponedjeljak bude odloženo do srijede (pet dana do početka Australijan opena), ali su se na taj zahtjev žalili Đokovićevi advokati.

Sudija zadužen za ovaj slučaj odbio je zahtjev za odlaganje.

Džastin Kvil, glavni advokat firme Tompson Gir rekao je da ovaj potez Karen Endrjuz “očigledno pravljenje dodatne buke” jer vlasti očekuju poraz u sporu.

– Očigledno je da sada misle da je ovo mnogo više od onoga što su mislili na početku. Sada je na ministarstvu da odgovori i podnese svoje pisane dokaze – rekao je on.

Mediji objašnjavaju da je ministarka na zahtjev za odlaganje bila prinuđena nakon što je Đokovićev pravni tim u subotu uveče podnio novi pravni podnesak sudu. Novakovi advokati tvrde da je on ispunio sve zahtjeve propisane državnim dokumentima o ulasku u zemlju bez karantina, ali da cijeli proces sama država nije sprovela kako treba.

Saslušanje je zakazano za ponoć po našem vremenu, a kakav će njegov ishod biti ostaje da vidimo.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: where to buy dmt vape​
Back to top button