GRAND SLAMTENIS

Novakova odbrana: Zahtjev da se oslobodi svih optužbi

Advokat Novaka Đokovića Nik Vud iznio je odbranu pred australijskim sudom.

Izlaganje odbrane trajalo je preko dva sata i uglavnom je govorio Nik Vud.

Za slučaj je odabran jedan od najboljih sudija Entoni Keli.

Počelo je tako što su advokati Đokovića rekli NOIC , što je Notice of Intention to Cancel, a sudiji se to nije svidjelo:

–  Moraćete da se vratite u prošli vijek, mrzim akronime, ne podržavam to – rekao je Keli.

Iznošenje odbrane započeo je Vud:

– Ne samo da je Đoković uradio sve da dostavi potrebnu dokumentaciju, nego je to učinio i prije nego što je sjeo u avion – rekao je Vud.

Prije nego što je ušao u avion u Dubaiju, Đoković je podnio zahtjev i rekao da ima medicinsku kontraindikaciju i da pripada u grupu B.

Tada ne mora da podnese dokaz za to, samo da izjavi – on je svejedno dao dokaze Australijancima.

Vud je rekao da je zbunjujuće što Novak nije odbijen ni zbog jednog konkretnog razlog, već zbog mješavine dva razloga, što nije relevantan razlog za odbijanje.

Advokat Vud kaže da su dobili dokument u kom piše da su dobili njegov zahtjev i piše da je njegov zahtjev pregledan i da mu je odobren zahtjev da uđe u Australiju bez obaveze za karantinom.

Šta je tebalo da razume iz toga osim da je čekirao sve što treba, pita se Vud.

Sudija je rekao da nije zainteresovan za argument “profesionalne implikacije”.

– To jednostavno zahtijeva deklaraciju u kojoj se od tri kategorije nalazi putnik. Ne zahtijeva od putnika da pruži dokaze. Gospodin Đoković je iznio da ima kontraindikacije i da ima pravo da traži medicinsko izuzeće. Ne mora da dostavi dokaze u tom slučaju, ali on je svejedno to uradio – izložio je Vud, nakon čega je sudija rekao da se “gospodin Đoković izjasnio na aerodromu da ima medicinsko izuzeće.

– Relativno značajna činjenica je da su ovdje profesor i eminentno kvalifikovani ljekar iznijeli i dali podnosicu medicinsko izuzeće. Šta je još trebalo da uradi – kaže sudija.

Uslijedio je razgovor advokata i sudije:

– Svaka razumna osoba bi razumjela da ima pravo da uđe u Australiju, sa svim onim dokumentima koje je dobio Novak Đoković – rekao je Vud, a sudija upitao: – Da li je u slučaju delegata, vaš klijent izjavio da želi da odloži razgovor na 8.30 i da je delegat to odbio?.

Novaku je otkazana viza u 07.29, a to mu je saopšteno 13 minuta kasnije. Tada je zamolio da se sačeka do 08.30 dok nije i zvanično podnio žalbu.

– Delegat je tražio gospodinu Đokoviću da se što prije obavi taj razgovor. Oni su pretpostavili da se gospodin Đoković može obratiti i bez razgovora sa advokatom – rekao je Vud, na šta je sudija Keli dodao:

– Delegat je već u sebi donio odluku i tvrdio gospodinu Đokoviću da mu razgovor sa advokatima uopšte neće pomoći – na šta je dobio potvrdan odgovor.

U završnoj reči, advokati su tražili da se Đoković oslobodi svih optužbi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Hot sex videos
Back to top button