ODBOJKA

Nikola Grbić novi selektor Poljske!

Vratio se Nikola Grbić selektorskom poslu, pošto je preuzeo Poljsku. Čelnici tamošnjeg saveza, na sastanku u Glivicama, izabraili su nekadašnjeg tehničara za naslkednika Vitala Hejenena.

Grbić je sa Poljacima potpisao ugovor do kraja Olimpijskih igara u Parizu 2024. Imaće i dotad dosta izazova, pošto je u maju i junu na programu novo izdanje Lige nacija, koje mnogi vide kao pripremu za najveći turnir ove godine, Prvenstvo svijeta u Rusiji, od 26. avgusta do 11. septembra, gde će Poljaci braniti titulu osvojenu 2018.

Nikolu su Poljacima preporučili sjajni rezultati u toj zemlji, dok je predvodio Zaksu. Sa njom je maja 2021. osvojio Ligu šampiona, čime je Zaksa postala tek drugi poljski tim koji je pokorio Evropu. U istoj sezoni osvojio je Kup Poljske i Superkup, što ga je preporučilo i selektorskoj funkciji.

– Radna grupa je predložila Grbića, a Upravni odbor prihvatio njega kao rješenje. U pitanju je trener koga igrači baš cijene, posjeduje veliko znanje i harizmu. Gledajući utakmice Peruđe ove sezone uvjerili smo se da je u stanju da mobiliše odbojkaše i izvuče najbolje iz njih, predočio je Sebastijan Sviderski, predsjednik Odbojkaškog saveza Poljske.

Ostalo je nedefinisano da li će ostati na klupi Peruđe, na koju je ponovo sjeo ljetos, ali djeluje da hoće, da mu posao u reprezentaciji neće uticati na klupski angažman.

– Ako rad u klubu ne remeti trenera, ne vidim problem. Ukoliko Nikoli Grbiću ne bude dozvoljeno da istovremeno vodi našu reprezentaciju i Peruđu, onda će morati da napusti klub. Smatram da predsjednik Peruđe Đino Sirči shvata koliko je Grbić posvećen ekipi, koliko želi da uspije i zato sam siguran da će mu dozvoliti da radi paralelno, dodao je predsjednik OS Poljske.

Po okončanju igračke karijere, Nikola Grbić je radio kao trener Peruđe i selektor reprezentacije Srbije, sa kojom je osvojio bronzanu medalju na Prvenstvu Evrope 2017, baš u Poljskoj.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 늑대닷컴
Back to top button