BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

Vladimir Kuvalja za SNM: Trka Beograd Banjaluka zadržala rejting, ponovo nas očekuje spektakl!

Nije prošla ni prva polovina prvog mjeseca ove 2022. godine, a oragnizatori 16. izdanja međunarodne biciklističke trke Beograd Banjaluka, koja je na programu od 14 – 17. aprila, uveliko su prionuli na posao i pripremaju možda i najveći sportski spektakl na ovim prostorima.

Direktor trke Vladimir Kuvalja otputovao je u Beograd gdje će finalizirati još neke dogovore. Prije njegovog odlaska rekapitulirali smo urađeno i pričali smo o onome što nas očekuje kada je u pitanju biciklistička trka broj jedan na ovim prostorima.

– Uveliko smo počeli sa pripremama. Kako volimo da kažemo, kad završi jedna trka, odmah se okrećemo ka slijedećoj, odnosno dok traje sama trka, već mislimo i na narednu. U toku trka pričamo sa gradovima i za slijedeću trku, jer tada se može najviše toga dogovoriti, pošto naši domaćini vide kako to sve izgleda. Privodimo kraju najvažniji dio, a to je dogovor sa gradovima domaćinima. Praznici su iza nas, narednih dana smo u Srbiji da preciziramo sve sa gradom Beogradom, opštinom Obrenovac, a uskoro se nadam i da ćemo sve završiti sa gradom Šabcom, rekao je Kuvalja na početku razgovora za SNM.

Kako stoje stvari sa gradovima u Republici Srpskoj?

– Gledajte, trka je u početku imala dvije etape i nije bilo teško naći tri, četiri grada. Sada sa četiri etape nama treba šest, sedam gradova ili opština. Bijeljina i Vlasenica se tu posebno izdvajaju. Bijeljina je poslije Beograda i Banjaluke najviše puta bila na ruti trke. Mislim da samo jednu ili dvije godine nije bila. Vlasenica je mala opština, ali ljudi imaju veliko srce i sjajni su domaćini. Organizacija u Vlasenici na čelu sa gospodinom Mićom Kraljevićem se pokazala kao ozbiljan partner, čak i primjer za mnogo veće gradove! Vlasenica je primjer domaćinstva. Možda nemaju veliki budžet, ali stvarno nam pomažu i zahvaljujući njima naša trka ima danas četiri etape. Bijeljina isto sa gospodom Petrovićem i Đokićem na čelu nametnula se kao jedan od lidera, ističe Kuvalja.

Banjaluka?

– Vjerujte da nisam očekivao da ćemo u Banjaluci morati voditi duge i teške pregovore. Milsim da smo našli kompromis i da se trka neće završiti negdje drugdje nego baš u gradu na Vrbasu. Trka Beograd Banjaluka zaslužuje veću pažnju nego što je to nekad slučaj. Građani i sportski klubovi, sportisti su uz nas, tako da, mislim da će na kraju biti sve kako treba, optimista je Kuvalja i dodaje:

– Imamo pregovore sa još nekoliko gradova i opština, da kompletiramo rutu. Tu su Derventa, Gradiška, koja je do sada bila prolazni cilj. Pregovaramo da grad na Savi bude možda i etapno mjesto, da bude start posljednje etape ili da jedna etapa završi u tom gradu. Derventa je isto dugo sa nama, uglavnom kao prolazni cilj, jedne godine kao start. Uskoro ćemo imati sastanak sa gospodinom Simićem, sa kojim smo uvijek pronalazili zajednički jezik. Ne smijem zaboraviti Doboj, i tamo ćemo ići na sastanak. U principu kad potpišemo ugovore sa još dva grada, kompletiraćemo četiri etape i možemo krenuti. Hoću da napomenem i to da je trka Beograd Banjaluka, zajedno sa Trkom kroz Srbiju prije dvije godine jedini sportski događaj održan na ovim prostorima i “dala je malo života” gradovima kroz koje je prošla.

Koliko se takmičara prijavilo iz kojih ekipa, selekcija?

– Startna lista je zatvorena. Eventualno se mogu promijeniti jedna, dvije ekipe. Prijavile su se 23 ekipe, imamo mjesta za još dva tima, koja moramo da sačuvamo po pravilima u slučaju da se pojave još dvije ekipe iz prve kategorije. Zadovoljni smo kvalitetom, tu su reprezentacije BiH, Srbije, Bugarske, zatim ekipe iz Italije, SAD-a, Kanade, Austrije, Njemačke, Slovačke, Kazahstana, Slovenije, možda dođe i reprezentacija Slovenije…Imamo ponovo takmičare iz 30 zemalja, dakle zadržavamo rejting, što znači da smo dobri domaćini svi mi u Republici Srpskoj i Srbiji, zadovoljno je zaključio Vladimir Kuvalja u razgovoru za Sport News Magazin.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Botox Canada Pharmacy
  2. Povratni ping: pink tuna strain
Back to top button