ODBOJKA

KRAJ ERE Terzić poslije 20 godina otišao sa mjesta selektora odbojkašica

Jedan od najuspešnijih selektora u istoriji srpskog sporta je stavio tačku na mandat koji je trajao 20 godina. Odbojkaški savez Srbije je danas potvrdio da Zoran Terzić više nije selektor naših odbojkašica.

O Terzićevom odlasku se spekulisalo posljednjih nekoliko sedmica, a sada je stigla i zvanična potvrda. On je prethodnih godinu i kusur dana radio bez ugovora sa matičnim Savezom, rekao je da mu motiva za dalji rad u reprezentaciji ne fali, ali prema saopštenju OSS dvije strane su se sporazumno dogovorile da ne nastave saradnju.

Pune dvije decenije je Terzić proveo na kormilu odbojkašica i sa njima ispisao istoriju ovog sporta. Donio je prvu medalju žesnkoj odbojci na Svjetskom prvenstvu u Japanu daleke 2006. godine kada je osvojena bronza. Pet godina kasnije je na domaćem terenu osvojio prvo evropsko zlato, a najveće uspjehe je zabilježio sa aktuelnom generacijom u posljednjih šest godina. Osvojeno je svjetsko zlato u Japanu 2018. godine, evropska zlata 2017. u Azerbejdžanu i 2019. u Turskoj, evropsko srebro prošlog ljeta u Beogradu, olimpijsko srebro u Riju 2016. godine i olimpijska bronza prošlog ljeta u Tokiju. Srbija se pod njegovom komandom potvrdila kao jedna od svjetskih sila u ženskoj odbojci uz Kinu, Italiju, Ameriku, Brazil… Za najboljeg trenera u evropskoj ženskoj odbojci je biran 2018. i 2021. godine. U reprezentaciji je od ljeta 2020. radio bez ugovora koji mu je tada istekao i vodio je Srbiju u tom statusu na Olimpijskim igrama u Tokiju i EP u Beogradu. Terzić trenutno radi u turskom Frenerbahčeu, a selektorsku karijeru bi paralelno mogao da nastavi u Rusiji koja ga je tokom karijere zvala nekoliko puta, a posljednji put prije Nove godine. Za sada nema naznaka ko bi mogao da zamijeni Terzića na kormilu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: kaws rocks
  2. Povratni ping: read this article
  3. Povratni ping: 뉴토끼
Back to top button