ODBOJKA

Milica Ivković za SNM: Uživam u Rumuniji, cilj domaći trofeji i sudar sa Tijanom Bošković

Odbojkašica Milica Ivković pruže odlične partije u dresu lidera rumunskog šampionata ekipe Alba Blaž.
Libero reprezentacije BiH prošlog ljeta je pojačala trenutno vodeći tim rumunskog šampionata, pa ne krije oduševljenje da je klub, liga i cjelokupna atmosfera do sada najbolja u njenoj karijeri, te da je ova sredina pun pogodak za njen razvoj.
A igrala je djevojka iz Bileće za sve najbolje klubove u BiH, a pored toga bila je i u Mađarskoj. Alba Blaž je klub, koji ove sezone ima najveće ambicije, a sve to prate dobri rezultati.
– Već je počeo drugi dio sezone i mogu reći da mi je vrijeme do sada jako brzo prošlo, što govori koliko mi je zaista lijepo, vrijeme je ispunjeno i nijednog trenutka nije dosadno. Jako sam zadovoljna svim uslovima i posvećenosti ovoga kluba. Sve je na jako vusokom su nivou, i prvu put mogu reći da sam zadovoljna u svakom smislu – počinje priču za SNM djevojka koja je svoju karijeru započela u Hercegovcu iz Bileće.
Trenutni lider Divizije A ispred sebe ima jasan cilj – osvojiti što više trofeja, a j dan je već u vitrinama.
– Na samom početku sezone pokazalo se da ova ekipa ima kvalitet, osvojivši Superkup Rumunije. Trenutno smo prvi na tabeli i svakako je cilj kluba osvajanje lige kao i Kupa Rumunije. Tu je i CEV kup, gdje sam prvi put u karijeri došla do četvrtfinala. Očekuje nas ekipa Le Cannet iz Francuske, a mislim da imamo realne šanse za prolazak u polufinale – dodaje statistički najkvalitetniji libero lige.
Ako se to desi u polufinalu, izgledan je okršaj dvije Bilećanke – Milice Ivković sa jedne i Tijane Bošković sa druge strane mreže.
– Tu bi nas najvjerovatnije dočekao veliki turski Ezačibaši, što bi za sve nas bio veliki uspjeh.
Brzo sam se uklopila u ovu ekipu. Nije ni bilo teško jer je čitav stručni štab iz Srbije kao i veći broj djevojaka – dodaje Ivkovićeva te naglašava da je njen prvi “izlet” u Mađarskoj bio izezutno važan za dalju karijeru.

Jedan trofej već u vitrinama


To je po njenim riječima, bilo veliko iskustvo ali i smjernica kako dalje.
– Smatram da mi je sezona u Mađarskoj dala veliko iskustvo za igranje u inostranim klubovima, tako da mi nije teško, čak, mogu reći da uživam u onome što radim. Naravno da dođe i do umora, da su mnogo jači treninzi i da imam veći broj utakmica, ali kada radim ono što volim, to se brzo zaboravi – apostrofira bivša igračica, između ostalih Gacka, BL Voleja i Bimal Jedinstva.
Za dobre rezultate pored rada, naglašava i pozitivnu atmosferu u samoj ekipi. Ipak, može se reći da je sve krenulo uzlaznom putanjom nakon Evropskog prvenstvo u Beogradu.
– Svakako da mi je poslije Evropskog prvenstva krenulo sve kako treba. Bolje reći od kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i Srebrne lige. Bila sam željna jakih utakmica i tu sam se mogla pokazati u najboljem svjetlu – dodaje odbojkašica Alba Blaža.
Rumunija je zemlja koja posljednjih godina puno ulaže u sport, a takav je slučaj i kada je odbojka u pitanju.
– Koliko se ulaže najbolje se može vidjeti po broju stranaca u svakom klubu. Samim tim i jačina lige je dosta bolja. Prvih pet, šest ekipa su sličnog kvaliteta, svako svakoga može da dobije. Za razliku od naše Premijer lige, mnogo utakmica je na visokom nivou – povukla je svojevrsnu paralelu.
Naglašava da klubovi Premijer lige moraju mnogo više ulagati da bi došli na sličan nivo.
– Nažalost, ulaganja u BiH su na veoma slabom nivou što me čini jako tužnom. Smatram da BIH ima veliki broj talentovanih odbojkašica, koje čim vide priliku za inostranstvo dižu sidro i žele da se oprobaju u jačim ligama – zaključila je Ivkovićeva.

V. M.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: join the illuminati
Back to top button