KOŠARKA

PALI U ZAVRŠNICI Zvezda ispustila +14 i izgubila dramu u Francuskoj

Zvezda je upisala 12. poraz u sezoni, uz sedam pobjeda u elitnom takmičenju, dok je Asvel sada na skoru 9-11.

Dejan Radonjić je na sjajan način pripremio meč u dvorani “Astrobal” i to je već na samom startu donijelo rezultat.

Odbrana je bila ključ, pošto je Asvel teško vidio obruč, a kamoli postizao lake poene. U prvoj četvrtini ih je postigao samo 11, što je Zvezdi omogućilo lijepu prednost od +6 nakon 10 minuta igre.

Niko se nije posebno isticao, budući da se igralo na izrazito mali broj poena, već je Zvezda timskom igrom “gušila” protivničku i stvarala prednost.

Još čvršće je djeloveo bedem Zvezde u drugoj dionici, Francuzi su dugo bili bez poena u nizu, pa je vođstvo ubrzo postalo dvocifreno, a potom je takvo zadržano do odlaska na veliki odmor – 35:25.

Međutim, odmah na početku trećeg kvartala je bila primetna energetska promjena u oba tima. Zvezda je spustila intenzitet u odbrani, a Asvel ga značajno pojačao, i to najviše zahvaljujući Polu Lakombu.

Omaleni bek se razigrao na obje strane terena, a pogotovo u tranziciji gdje je “cijepao” odbranu Zvezde i prodirao do lakih poena.

Probudila se i publika, a Zvezda nije nalazila pravi odgovor, osim dvije trojke koje je ubacio Ognjen Dobrić, ali nije to bilo “to”, ni u napadu, ali ni odbrani.

U prve dvije dionice francuski tim je postigao 25 poena, a samo u trećoj 24, pa je pred ulazak u poslednjih 10 minuta Asvel preokrenuo i poveo rezultatom 49:48.

Ušlo se u rezultatsku klackalicu, u kojoj je na jednoj strani trojku pogodio Strazel, a na drugoj ponovo Dobrić i time je održavao Zvezdu u minimalnom vođstvu.

Ipak, u samoj završnici, Asvel je preko Džejmsa Gista i boljoj igri pod obručima uspio da dođe do minimalne i, ispostavilo se, krucijalne prednosti.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button