ATPTENIS

KRAJIČEK ZOVE Umjesto na skijanje Novak bi mogao put Holandije

Direktor ATP turnira serije 500 u Roterdamu Ričard Krajiček istakao je da je Novak Đoković dobrodošao u taj holandski grad, ali priznaje da ga nije kontaktirao poslije svega što se prvom igraču svijeta dogodilo u Australiji.

Srpski igrač je deportovan iz Melburna nakon što je izgubio sudski spor sa Vladom Australije koja mu je ukinula vizu iako je dobio medicinsko izuzeće za učešće na prvom grend slem turniru u sezoni.

Obavezna vakcinacija će biti uslov i za učećše na Rolan Garosu, a Novaka nećemo gledati ni na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju iz istog razloga.

Krajiček je otvorio vrata Đokoviću na turniru koji će biti održan od 7. do 13. februara, kako sada stvari stoje, ponovo pred praznim tribinama.

– Novak obično ide na skijanje u februaru, da se oporavi od Australijan opena. Mi se držimo pravila holandske vlade, Đoković nije prekršio nijedno pravilo, tako da je dobrodošao i on to zna. Takođe se trudim da nemam mišljenje o tome što mu se dogodilo, svako je slobodan da se nevakciniše ako je to njegov izbor – rekao je Krajiček.

U Roterdamu će učestvovati 11 igrača iz prvih 20 na svijetu, uključujući trenutno drugog Danila Medvedeva i dvostrukog osvajača turnira Gaela Monfilsa.

Đoković je 2010. učestvovao na turniru u Holandiji, a prošle godine titulu je osvoji Andrej Rubljov.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button