BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

Obrenovac ponovo na trci “Beograd – Banjaluka”, čeka se Šabac

Drugu godinu zaredom Obrenovac će biti domaćin trke “Beograd – Banjaluka, dogovoreno je na sastanku čelnika Biciklističkog saveza Srbije i Biciklističkog saveza Republike Srpske sa predsednikom Gradske opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem.
Kako su naveli organizatori, pošto je etapa od Obrenovca do Bijeljine ravničarska i pogodna za sprintere na cilju u najvećem gradu Semberije sigurno neće nedostajati uzbuđenja.
Pored toga, etapa nosi i određenu simboliku, jer će karavan koji čini oko 400 ljudi bez zaustavljanja preći preko državne granice između Srbije i BiH, odnosno Republike Srpske. To je tradicija koja se ne ruši ni 16. godinu zaredom koliko postoji i trka.


Zvanično potpisivanje ugovora između organizatora i domaćina biće upriličeno u narednih dvadesetak dana, a Čučković je naglasio da je vrlo srećan što će Obrenovac ugostiti više od 150 biciklista iz tridesetak zemalja, te što će dodatno biti učvršćene veze ove opštine sa srpskim narodom sa druge strane Drine.
U narednim danima biće poznato još detalja oko etapa. Postoji šansa da osim Beograda i Obrenovca na ruti trke bude i Šabac, a organizatori očekuju odgovor na pismo koje su poslali nadležnim u ovom gradu.
Kada su u pitanju učesnici, već je prijavljeno 20 ekipa među kojima su najjače Bahrein Merida i Bardijani

Prva trka “Beograd – Banjaluka” održana je 2007. godine, a 2016. godine uvrštena je među 100 najbolje organizovanih trka svih vremena, dok se od 2018. godine nalazi u prvoj kategoriji Međunarodne biciklističke unije (UCI).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button