FUDBAL

VELIKI PROMAŠAJ Umjesto novog Nejmara dobili samo problem

Dolazak Ćavija na mjesto trenera Barselone dao je tračak nade da će Usman Dembele konačno zaigrati fudbal kako zna i umije i opravdati bar djelić novca i povjerenja koji su uloženi u njega. Međutim, taj tračak nade je ekspresno ugašen.

Kada je došao iz Dortmunda pljuštale su priče da je “bolji od Mbapea”, da se radi o talentu kakav još od Mesija nije stigao u Kataloniju, a zapravo je stigla “mačka u džaku”. Dembele se, u skladu sa prezimenom, ponašao kao u imaginarnoj zemlji bez briga, umjesto da “grize” i uči od majstora sa kojima je dobio priliku da dijeli svakodnevnicu.

Kada je legendarni Ćavi stigao, tražio je dvije stvari: potpis Danija Alveša i produžetak ugovora sa Dembelom.

– Ubijeđen sam da Dembele ima kvalitet da postane najbolji fudbaler na svijetu – optimistično je rekao Ćavi i ponovo upalio iskru nade kod isfrustriranih navijača katalonskog giganta.

Ćavi Ernandez je bio ogroman optimista po pitanju Dembelea, ali ga je Francuz vrlo brzo demantovao Posle samo nekoliko dana, shvatio je u kolikoj je zabludi.

Francuski fudbaler se prvo povrijedio (14. put otkako je u Barseloni!), a onda i potpuno ponizio novog trenera svojim ponašanjem.

Naime, Ćavi je po dolasku odmah uveo nova pravila ponašanja i tražio je od svojih igrači da ih strogo poštuju, a jedno od njih odnosi se na to da moraju da dođu sat i po prije treninga koji je inače svakog dana u 10 časova.

Svi su se pridržavali tog pravila sem Dembelea koji je u trening centar stigao prekasno.

Odmah nakon tog kiksa – napravio je i drugi. Ćavi je napravio sastanak sa timom, međutim Dembele se nije pojavio, a kada su ga pozvali da pitaju šta je problem – rekao je da je “mislio da je popodne, a ne ujutru”.

Da ovo ponašanje nije počelo od njegovog prelaska u Barselonu, pokazuje i debeo “dosije” Dembeleovih gluposti.

Mikael Silvestre, nekadašnji štoper Mančestera i francuske reprezentacije, a danas sportski direktor Rena, kluba u kom je Dembele ponikao i koji mu je omogućio prvi veliki transfer u Dortmund, otkrio je kako je Francuz otišao leta 2016.

– Poslao mi je SMS poruku s aerodroma u trenutku kada se ukrcavao na avion. Napisao mi je da ga je fudbal smorio i da odlazi u Senegal sa svojom bakom – rekao je Silvestre.

Baka i Senegal nisu dugo animirali Dembelea, s obzirom da je na zov Dortmunda i većeg novca momentalno iznova “zavolio fudbal”. Tamo je pod palicom Tomasa Tuhela zaigrao nevjerovatno dobro, i sa 19 godina djelovao kao neki novi Mesi ili Ronaldo.

Mamac je zagrizla nesrećna Barselona, koja je te 2017, ostavši bez Nejmara, očajnički tražila treći deo koji bi popunio napadačku slagalicu uz Mesija i Suareza.

Svi znamo šta se desilo tokom četiri i po godine. Dembele je oko dvije godine proveo van terena povređijen, nakon što je obnavljao povrede, živio neprofesionalno, bio nedisciplinovan i praktično bio najvećim dijelom krivac što nije vodio računa o svom telu.

Čak 90% njegovih povreda bili su mišići, nešto na šta je mogao da utiče zdravijim načinom života, ishranom, treninzima. Dembele je uz sve to imao problema sa nedisciplinom – redovno je kasnio na treninge, jednom prilikom je takođe kao u Renu, otputovao u domovinu bez dozvole kluba. On obožava da igra plej stejšen i često je znao da zakasni na trening zbog toga.

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button