FUTSALOSTALI SPORTOVI

Srbija mora dobiti Ukrajinu!

Nije uspjela reprezentacija Srbije u futsalu da priredi iznenađenje na otvaranju Evropskog prvenstva u Amsterdamu, jer je izgubila od Portuga 4:2, iako je vodila sa dva pogotka prednosti. Sada više Orlovi nemaju pravo na grešku i moraju da savladaju Ukrajinu od 14.00 časova u 2. kolu.

Problem je što je i rival takođe satjeran uza zid, jer je izgubio u 1. kolu od Holandije sa 3:2. 

– Cijenimo Ukrajinu, na visokom su nivou u trkačkom i fizičkom smislu. Vjerujem da imamo prevagu u tehničkom i taktičkom, znam da ćemo pobijediti. Gledao sam Ukrajince protiv Holandije, imali su više izglednih šansi i trijumf domaćina nije realan, rekao je selektor Orlova Dejan Majes.

Srbija i Ukrajina su do sada odigrali dva takmičarska meča u novijoj istoriji, a na oba je slavila srpska selekcija. Pamti se ona pobjeda u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Beogradu 2016. godine, kada je bilo 2:1. Takođe, Srbija je bila bolja od Ukrajinaca u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2020. godine, 5:2.

– Ne znam kakvo je stanje u srpskoj svlačionici, ali smo veoma motivisani jer je utakmica za nas kao finale, to nam je posljednja šansa da uđemo u četvrtfinale. Srbija je sjajan tim, dosta su napredovali poslednjih godina. Veoma su jaki, istakao je selektor Ukrajinaca Aleksandar Kosenko.

Za Srbiju je dobra vijest da su se timu pridružili Ninoslav Aleksić i Nikola Matijević, dvojica igrača koji nisu bili u konkurenciji za prvi susret.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button