RUKOMET

KAKAV MEČ: Francuska je živa i ide u polufinale!

Kakav meč – strašan meč! Danska je bila na korak, ma pola koraka od eliminacije sa Eura, a onda je proradilo srce šampiona i Francuska je čudesnim preokretom došla do pobjede i prilike da se bori za medalje! Francuska – Danska 30:29!

Olimpijskom prvaku, Francuskoj bio je dovoljan i bod za plasman dalje, došli su do dva, te tako iz daljeg toka takmičenja eliminisali Island, a sebe postavili na prvo mjesto u grupi.

Selektor Danske Nikolaj Jakobsen je riješio da odmori Mikela Hansena i Matijasa Gidsela, dok Niklasa Landina nije bilo u prvom poluvremenu.

Zamjene za njih su bile adekvatne, golman Kevin Meler je u tih 30 minuta sakupio osam odbrana, nasuprot kolega sa druge strane, koji su zajedno imali jednu jedinu. Prvi golman Galskih pijetlova Vensan Žerar je prvu intervenciju imao tek u 44. minutu, a rješenje nije pronalazio ni za Jakoba Holma, ni za Niklasa Kirkelokea.

Danska je konstantno vodila, držala rivala na 4-6 golova razlike, u drugom poluvremenu su se Mem i Ričardson probudili, ali je Fabregas petnaestak minuta prije kraja zaradio isključenje i tako dodatno otežao posao.

Činilo se da će Danci privesti kraju posao, međutim, Žerar se probudio, Karabatić i Mem na drugoj strani su povukli, Deska pogađao bitne penale, te su u 57. minutu stigli do izjednačenja.

Nisu se tu zaustavljali, iskoristili su greške i promašaje Danske u finišu, te na kraju stigli i do pobjede.

Dika Mem i Igo Deska sa po osam golova bili su najbolji kod pobjednika, dok je Len dodao tri.

Kod Danske je najbolji bio Kirkeloke sa 10 pogodaka. Uz njega, istakao se i Holm sa devet golova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button