OSTALI SPORTOVI

SVEČANOST U BEOGRADU Kuvalja dodijelo priznanja za sportsku saradnju Srpske i Srbije

Savez za sport i rekreaciju Republike Srpske, u saradnji sa predstavništvom Republike Srpske u Srbiji i Centrom za razvoj sportske saradnje Srbije i Republike Srpske dodijelio je danas “Posebna priznanja za razvoj i unapređenje sportske saradnje Srbije i Republike Srpske”.

Primjer uspešne saradnje je biciklistička trka “Beograd – Banjaluka”, koja se vozi od 2007. godine i simbolično spaja Srbiju i Republiku Srpsku.

Vladimir Kuvalja i Dragan Jaćimović

Svečanost je održana u Ruskom domu u Beogradu, takođe simbolično, pošto je nedavno na Svjetskom prvenstvu u Istočnom Sarajevu poslije pobjede Marine Letave puštena ruska himna, uprkos sankcijama za ruske sportiste, zbog navodnog sistematskog dopinga.

Priznanje i dres Marine Letaeve otišao u ruke Jevgenija Baranova

– Hvala Srbiji, Srpskoj, Rusiji. Čast je da sam od 2007. godine, sa saradnicima, počeo da radim trku “Beograd – Banjaluka”. Bez podrške ne bismo uspjeli. Krenulo je sve od saradnje dva biciklistička saveza, plus klubovi BSK i Partizan i evo trajemo i spajamo srpski narod, a nadam se da ćemo uskoro uključiti i Rusiju, kroz osnivanje Centra za saradnju u oblasti sporta Srbije, Rusije i Republike Srpske, u Moskvi, Beogradu i Banjaluci – izjavio je direktor trke i Saveza za sport i rekreaciju Vladimir Kuvalja.

Priznanja su dodijeljena srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, šefu predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađenu Cicoviću, ministru omladine i sporta Republike Srbije Vanji Udovičiću, ministru porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonji Davidović, predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije Božidaru Maljkoviću, zamjeniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću, direktoru Ruskog centra za nauku i kulturu Jevgeniju Aleksandroviču Baranovu, ambasadoru BiH u Sjevernoj Makedoniji Draganu Jaćimoiviću, direktoru “Novosti” Miloradu Vučeliću, dok je posebno priznanje dobio advokat Goran Petronijević. Čuvenbi advokat dobio je džepni sat sa posvetom na kome je izgravirano “Republika Srpska, Petronijević, Srbija” u znak zahvalnosti za sve što je uradio za Republiku Srpsku.

Goran Petronijević i Vladimir Kuvalja

Biciklistička trka Beograd – Banjaluka ove godine održaće se od 14. do 17. aprila i ponovo predstavljati neraskidiv i čvrst most preko Drine, kao što je to bila u prethodnih 15 godina.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button