GRAND SLAMTENIS

Cicipas o Medvedvu: Nije baš najzrelija osoba

Grčki teniser Stefanos Cicipas kaže da ni ovoga puta nije tokom meča razgovarao sa ocem, trenerom Apostolosom.

On nije uspio da se plasira u finale Australijan opena, pošto je od njega bolji bio Danil Medvedev, nakon četiri seta.

– Poraz je poraz. Ja sam osoba koja se bori do posljednjeg poena. Igrao je bolje. Dobro, bolji tenis je igrao. Uzeću samo najboljeg iz ovoga. Ne fokusiram se na negativne stvari. Duga sezona je pred nama, sa mnogo prilika. Uvijek pokušavam da napredujem, fizički, mentalno. Iskoristiću današnji nastup za ubuduće – rekao je Cicipas i dodao:

– Igrao sam bolje nego prošli put. Prošle godine sam bio preumoran nakon pet setova sa Nadalom. Nisam se oporavio na način na koji sam želio. Sada sam osjećao udarce, mentalno sam bio dobro. Blizu sam bio. Taj-brejk prvog seta je bio važan. Osjećam da sam mogao da ga dobijem. Možda sam drugačiju taktiku da primenim.

Medvedev je između drugog i trećeg seta napravio mali skandal, svađajući se sa sudijom, tražeći da Cicipasa kazni zbog koučinga.

– Sigurno da je to smiješno. Smiješno je. Ne obraćam pažnju na takve stvari. Znam da igrači vole da rade te stvari kako bi te izbacili psihički iz ritma. Možda je to taktika. On svakako nije baš najzrelija osoba.

Da li je pričao sa ocem?

– Nisam. Ne čujem ništa dok igra. Publika je glasna, moraš da imaš super-sluh kako bi čuo šta ti trener govori. Prije neki dan sam se smijao kad sam igrao protiv Pera. Dobio sam opomenu iako je moj trener bio pet kilometara dalje od mene. To je bio najsmješniji trenutak na AO – istakao je četvrti igrač svijeta i dodao:

– Navikao sam. Sudije uvijek obraćaju pažnju na moj boks, ne na protivnikov. Osjećam se da sam žrtva već dugo vremena. Sudije ne razumiju da ja ne čujem ništa dok igram. Posljednja stvar koju želim jeste da mi neko daje savjete i govori šta da radim dok igram.

Na kraju je pohvalio Medvedeva.

– On je veliki takmičar, maratonac, može da trči satima i satima. Nisam siguran da ja to mogu. Gledajući Grend slem šampione, to je imalo veliki uticaj na njihovo tijelo. Poštujem činjenicu da može da trči toliko i da sve od sebe u svakom poenu. Jedan je od najvećih fajtera, zajedno sa Nadalom. Pretpostavljam da zaslužuje titulu – zaključio je Cicipas.

Finale je na programu u nedjelju od 9.30.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Boerefijn Tech
Back to top button