GRAND SLAMTENIS

Medvedev upitan da li će razmišljati o Đokoviću tokom finala

Ruski teniser Danil Medvedev imaće šansu da u nedјelju osvoji drugu uzastopnu Grend slem titulu.

On je savladao Stefanosa Cicipasa i zakazao okršaj sa Rafaelom Nadalom.

Medvedev je imao između drugog i trećeg seta izliv bijesa, kada je napao sudiju jer ne opominje Stefanosovog oca za koučing.

– Takve emocije mi nisu pomogle. Mnogo puta sam gubio meč zbog ovoga. Čim sam to uradio mislio sam da je to bila velika greška. Srećom sam vratio koncentracije. Dobri servisi su me vratili u meč. Vratio sam fokus. Srećan sam što je sve ovo dalo rezultat – rekao je Medvedev i dodao:

– Neki mečevi su izjednačeni. Imali smo obojica šanse. Na 5:4 u III setu sam našao igru, počeo sam da čitam igru. Njegova energija je pala zbog toga, moja je otišla gore.

Medvedev je u četvrtfinalu igrao pet setova i gotovo pet sati protiv Ože-Aljasima.

– Poslije Feliksa sam pričao sa trenerom kako da se oporavim. Sjeo sam u svlačionicu poslije meča, bukvalno nisam mogao da se pomjerim. Probudio sam se sutradan, otvorio sam oči, rekao sebi: ‘nije loše, mogu da se oporavim’. To se i dogodilo. Bio sam umorniji nego inače. Dešavale su se greške, ali srećan sam što danas nisam igao pet sati i što ću moći da se oporavim brže za naredni meč.

Nadal u nedjelju juri 21. Grend slem titulu, baš kao što je to činio Đoković na US openu u septembru.

– Opet ću igrati sa nekim ko juri 21. titulu. Prošli put je Rafa gledao na TV-u, ne znam za koga je navijao. Za dva dana će Novak gledati (smijeh)”.

Potom je u studiju “Eurosporta” bio upitan da li će razmišljati o Novaku u nedjelju.

– Neću da razmišljam o njemu prije i tokom meča. O tome ću poslije meča. Razmišljaću i o Rodžeru – rekao je Medvedev iskreno uz osmijeh.

Protiv Nadala je već igrao u finalu US opena 2019, kada je poražen poslije drame i pet setova.

– Sjećam se naravno meča sa Rafom na US openu. Igrali smo pet sati, igrali smo od tada nekoliko mečeva. Znam da je Rafa veoma snažan i probaću da pronađem svoj najbolji nivo – zaključio je Rus.

Finale je na programu u nedelju od 9.30.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button