ATPGRAND SLAMTENIS

Nadal se vratio iz pepela i uzeo 21. grend slem titulu!

Vodio je Danil Medvedev 2:0 u setovima, imao 3:2 u trećem i tri vezane brejk lopte, ali je Rafael Nadal okrenuo situaciju u svoju korist, te e stigao do drugog naslova na Australijan openu (2:6, 6:7, 6:4, 6:4, 7:5).

Špancu je ovo 21. grend slem trofej, pa sada ima jedan više od Novaka Đokovića i Rafaela Nadala! Medvedev je sve imao u svojim rukama, ali nije uspio da ostane miran. Kada je propustio šansu u trećem setu počeo je da komunicira sa publikom, sve mu je počelo smetati, a Nadal je ostao hladan i skoncentrisan.

Malo po malo, prebacio je momentum na svoju stranu i domogao se krune za koju je malo ko vjerovao da će doći. Vratio se Medvedev u petom setu kada je Nadal servirao za meč, ali je već u narednom Španac napravio brejk i potom završio posao. Ima za čim da žali ruski as, a Nadal je ponovo dokazao da je veliki šampion koji se nikada ne predaje. Ovakvim raspletom otvorena su mnoga pitanja u GOAT trci, iako se u jednom trenutku činilo da je Novak Đoković apsolutno najbolji teniser svih vremena i da će to samo potvrditi u godinama koje dolaze. Sada i Nadal ima adut, posebno što je idući grend slem njegov Rolan Garos i prilika da se okiti 22. krunom.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: พรมรถ
Back to top button