BIHRUKOMET

Tavrić: Neuspjeh sve ispod petog mjesta

Na početku sezone imali smo cilj da što prije obezbedimo opstanak, ali je sada pomalo neozbiljno pričati o tome. Trenutni plasman nam daje za pravo da najavimo borbu za jedno od mesta u samom vrhu, a minimum je to peta pozicija – rekao je trener rukometaša Leotara Darko Tavrić.

Trebinjci su do samog finiša bili apsolutni hit Premijer lige, ali ih je nekoliko lošijih rezultata na kraju s drugog mjesta spustio na peto. Gotovo cijelu jesen Leotar je bio drugi, odmah iza vodećeg Borac m:tel-a, ali u posljednjih pet kola doživljena su četiri poraza. Ipak, i 17 osvojenih bodova, samo jedan manje od Slobode i Vogošće, garantuju da se Trebinjci imaju pravo nadati visokom plasmanu na kraju prvenstva.

Zato su u Leotaru odlučili da ništa ne prepuste slučaju, pa se već uveliko pripremaju za drugi dio sezone, a iz stručnog štaba ističu kako je najveći dobitak za klub činjenica da su zadržali kompletnu ekipu koja je igrala u prvom dijelu sezone.

– Napustio nas je samo Sidik Omerović koji je odlučio da završi karijeru. Od ostalih igrača niko nije izrazio želju da napusti Trebinje i to je nešto što za nam mnogo znači. Kao njegovu zamenu angažovali samo Miloša Kneževića nekadašnjeg čuvara mreže Sintelona, Kikinde i dobojske Sloge za koga verujem da će ispuniti naša očekivanja. Ipak, najveći dobitak za nas je povratak Radovana Uljarevića s kojim smo dobili dodatnu širinu u rosteru – istakao je Tavrić.

Gledajući sa strane, činilo se da je Leotar u finišu jesenje polusezone ostao bez snage, pa se sada u Trebinju trude da taj segment maksimalno poprave.

– Prvi deo priprema bazirali smo upravo na tom kondicionom radu i tu smo bili veoma konkretni jer želimo da početak proleća dočekamo spremni, onako kakvi smo bili na startu prvenstva, a ne onako kako smo je završili. Sada su na red došle i prijateljske utakmice i ne sumnjam da ćemo start dočekati potpuno spremni – dodao je Tavrić.

Utakmice

Trebinjci su odigrali prvu kontrolnu utakmicu u kojoj su remizirali (25:25) protiv hrvatskog ligaša Metkovića, a Tavrić je bio zadovoljan.

– Imao sam lepu priliku da na terenu vidim šta smo to uradili od početka priprema i mogu reći da sam zadovoljan. Naravno, ima tu još stvari na koje moramo da obratimo pažnju, a verujem da će do početka prvenstva sve biti onako kako smo želeli – poručio je Tavrić. (Glas Srpske)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button