BORILAČKI SPORTOVIJUDO

DŽUDO SPEKTAKL U LAKTAŠIMA Dolazi više od 1.000 takmičara

Međunarodni džudo turnir “Laktaši open 2022” biće održan sutra i prekosutra u Sportskoj dvorani u Laktašima, a organizatoeinsu naglasili da očekuju učešće više od 1.000 džudista.

Prvog dana turnira umijeće će pokazati najmlađi, a u nedjelju će nastupiti kategorije od kadeta pa sve do seniora.

Trener i sportski direktor Džudo kluba Laktaši Siniša Đukić kaže da je sve spremno za početak turnira.
– Svake godine pokušavamo da organizujemo ovo takmičenje na što višem nivou. Ovo je 20. turnir po redu koji će i za nas biti test za velika takmičenja koja nas očekuju ove godine, ali i za takmičare koji otvaraju sezonu. Prvi dan ćemo imati šest borilišta, drugi dan, kada će raditi stariji takmičari imaćemo aktivna četiri tatamija. Dolaze nam gosti iz Rusije, Makedonije, Češke, Crne Gore, Rumunije, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH i naravno Republike Srpske. Nadamo se da ćemo ispuniti očekivanja. Na našem takmičenju sudiće veliki broj IJF sudija, a prije toga imamo seminar za sudije. Zahvalni smo opštini Laktaši, Ministarstvu porodice, omladine i sporta i svim ostalim sponzorima koji su nam pomogli – rekao je Đukić.

Potpredsjednica kluba Bojana Bilak podsjetila je da je ovo turnir koji se još uvijek održava u čast rano preminulog Siniše Vukelića Sine.
– Nakon određenog vremena zbog pojačanog međunarodnog interesa memorijal je prerastao u turnir “Laktaši open” ali se i dalje održava u pomen rano preminulog Sine. U njegovoj kategoriji preko 100 kilograma, predviđena je i novčana nagrada kao i pehar koji dajemo svake godine – rekla je Bilak.
Takmičarka Tamara Đukić ima visoka očekivanja od turnira.
– Želim da odradim dobre borbe i uzmem zlatnu medalju. Očekujem da će takmičenje u Laktašima biti odskočna daska i velika priprema za naredna takmičenja – izjavila je Đukićeva.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: relx infinity
  2. Povratni ping: 다시보기
Back to top button