MOTO TRKEMOTOSPORT

Prvi čovek Moto GP: Ne želim završnicu sezone kao u F1

Karmelo Espeleta, prvi čovek Moto GP šampionata, nije imao mnogo toga lijepog da kaže o završnici šampionata Formule 1 u prošloj godini.

Da podsjetimo Maks Ferstapen je stigao do titule tako što je u posljednjem krugu posljednje trke u šampionatu u Abu Dabiju prestigao Luisa Hamiltona poslije odluke da se sa staze povuče vozilo bezbijednosti.

Trku i dalje istražuju nadležni organi u FIA, a Espeleta kaže da mu u njegovom sportu nisu potrebene kontroverze.

– Ne želim takav kraj sezone. Volio bih naravno da dvojica vozača budu u konkurenciji za titulu do posljednje trke, ali ono što se dogodilo u Formuli nije za pohvalu. Pala je sjenka na vozače, koji su se sjajno borili tokom cijele sezone. Imali smo na kraju situaciju da se vicešampion Hamilton uopšte nije oglašavao povodom cjelog slučaja – kaže Espeleta.

Vratio se Espeleta i na slična dešavanja u Moto GP šampionatu 2015. godine, kada je Lorenco u posljednjoj trci u sezoni osvojio titulu ispred Rosija.

– Iz ugla medija znam da su svi bili srećni zbog sukoba između Markesa i Rosija. Pisalo se o tome, ali iskreno meni nije bilo nimalo drago. Jednostavno ne volim takve stvari. Želim da staza bude jedino mjerilo – izjavio je Espeleta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button