SKIJANJEZIMSKI SPORTOVI

SVAKA MAJKA ZA ZETA DA GA POŽELI Da gledaš i da mu zavidiš…

Matijas Majer postao je prvi čovek koji je osvojio tri uzastopna olimpijska zlata – poslije Sočija u spustu i Pjongčanga u superdžiju, bio je najbrži u superdžiju i u Pekingu.

– Sada, u ovom trenutku, ne razmišljam o istoriji – rekao je 31-godišnji Majer i dodao:

– Bronza u spustu dala mi je vjetar u leđa. Bio sam veoma koncentrisan i potpuno slobodan u mislima.

Kolege su bile rječitije kada je trebalo hvaliti Majera od samog Austrijanca, počev od Norvežanina Ćetila Jansruda.

– Nevjerovatno je kako on uspijeva da bude najbolji kada je najpotrebnije. Nemam riječi da to opišem – dominira već godinama, a istovremeno je jedan od onih koji naprave dodatni iskorak na velikim trkama – kaže Jansrud, osvajač pet olimpijskih medalja, a nadovezuje se Italijan Kristof Inerhofer:

– Neverovatno je šta je uradio u karijeri, prije svega na velikim trkama. Čovjek može samo da ga gleda i da mu zavidi na tome koliko dobro skija kada je najvažnije.

Drugo mjesto zauzeo je Amerikanac Rajan Kokran-Sigl sa 0,04 sekundi zaostatka za Majerom.

– Ono što želim da bude pouka poslije ovoga jeste da sam rame uz rame s najboljima kada skijam kako umijem – rekao je 29-godišnji Kokran-Sigl.

Treći je bio Aleksander Omot Kilde, trenutni lider u superdžiju u Svjetskom kupu, sa 0,42 sekunde zaostatka za pobjednikom. Imao je za čak sekundu brže vrijeme od Aleksija Pantiroa, dotad prvog.

– Mislio sam da ću da pobijedim, naravno – rekao je Kilde uz osmijeh.

– Kada si u plusu jednu sekundu na ZOI… Došli su još dvojica i pretekli me, to je potpuno u redu jer su skijali kao šampioni. Treće mjesto je pobjeda za mene – kaže Kilde, koji je bio peti u spustu:

– Bio je to težak dan. Bio sam favorit, osjećao pritisak na ramenima i nisam izdržao. Bio sam razočaran, ali uspio sam da se ’resetujem’ i da sada dobro odskijam. Osjećaj je dobar.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button