AMERIČKI FUDBALOSTALI SPORTOVI

Kao na filmu – Remsi u posljednjem napadu do šampionske titule!

Los Anđeles Remsi pobijedili su Sinsinati Bengalse rezultatom 23:20 i osvojili šampionsku titulu u NFL ligi.

Jedan od najspektakularnijih sportskih događaja na planeti završen je na fantastičan način, jer je šampionska titula odlučena u posljednjem napadu.

Lombardijev trofej po drugi put dolazi u vitrine Remsa, prošli put su šampioni bili 1999. godine kada se franšiza nalazila u Sent Luisu.

Ovo je zaista bila utakmica u kojoj je moglo da se uživa, bilo je mnogo preokreta uz fenomenalne partije odbrane oba sastava, dok treba napomenuti i da su povrede imale uticaj na tok utakmice.

Tu se prevashodno misli na povredu koljena Odel Bekam Džuniora koji je vjerovatno pokidao ligamente koljena nakon sjajne igre u prvom poluvremenu, kasnije je stradao i Džons, ali i kvoterbek Bengalsa Burou, ali obojica su nastavila susret neometano.

Ipak, pitanje pobjednika je riješeno u posljednjem napadu na utakmici, kada je odbrana Remsa bila besprekorna i zahvaljujući sjajnom Eronu Donaldu zaustavila Džoa Buroa.

Kada pričamo o statistici, izdvajamo 263 jardi pasom Džoa Buroa uz 1 bačeni tačdaun i 0 intersepšna, što se trčanja tiče Džo Mikson je imao 72 jarda iz 15 pokušaja, a od hvatača 100 jardi je imao Higins, 89 Čejs, a 48 Bojd.

Od defanzivaca videli smo po 1 sek od Ridera i Hendriksona, dok su Los Anđeles Remsi u tom segmentu bili dosta dominantiji, ali su Bejts i Avuzi imali po intersepšn.

U Remsima, po dva seka zabilježili su glavni defanzivci Eron Donald i Von Miler, dok su Džons, Flojd i Robinson imali po 1. Metju Steford je bacio 283 jarda, 3 tačdauna i 2 intersepšna, 21 jard je istrčao Ejkers, Kap uhvatio 92 jarda, Bekam 52, Hopkins 47, a Henderson 43.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button