BIHRUKOMET

UO RS RS: Sa jedinstvenim stavom pred RS BiH

Stevan Bekan iz Trebinja kao v.d. biće novi član Upravnog odbora RS BiH iz Republike Srpske umjesto Vladana Šegrta koji je ranije podnio ostavku na ovu dužnost.

Ovako je jednoglasno odlučeno na sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske koja je danas održana u prostorijama Saveza u Banjaluci. Članovi rukometne vlade Srpske ovom prilikom su dali punu podršku predsjedniku Marinku Umičeviću naglasivši kako članovi UO RS BiH iz Republike Srpske treba jedinstveno da djeluje na niovu BiH.

– Samo na takav način možemo da funkcionišemo i moram istaći kako sam sjajno sarađivao sa gospodinom Šegrtom. Sve smo uradili po Statutu našeg Saveza, tačnije po članu 33, stav 15 koji nam omogućava da možemo obaviti zamjenu. Takođe, sam ubijeđen da će saradnja i sa gospodinom Bekanom biti na visokom nivou, te da ćemo jedinstveno zastupati interese Rukometnog saveza Republike Srpske u Sarajevu – izjavio je Umičević.

On je potom naglasio kako su sve veći problemi u funkcionisanju Rukometnog saveza BiH.

– Još uvijek sam predsjednik iako je, po rotaciji od 8. januara tekuće godine, dužnost trebalo da preuzme Slobodan Zadro. Međutim, on je ovog puta tražio da se obavi primopredaja na koju sam pristao, sazvao sam sjednicu Upravnog odobra na koju on nije došao – dodao je Umičević koji je napomenuo kako je ponosan na sve članove UO RS RS.

Na sjednici je usvojen izvještaj o radu Upravnog odobra, a istovremeno je usvojen kalendar takmičenja za drugi dio takmičarske sezone. Tako će prvo pretkolo Kupa Srpske za rukometaše biti odigrano 26/27. februara, dok će 5/6. marta početi drugi dio sezone u Prvoj muškoj ligi, a u tom terminu će rukometašice odigrati mečeve prvog pretkola kup takmičenja. Nastavak prvoligaške sezone za rukometašice počeće 12/13. marta kada će startovati i muški klubovi koji se takmiče na drugoligaškom “zapadu”, a 19/20. marta borbu za bodove nastaviće ekipe sa drugoligaškog “istoka”.

– Prvi dio sezone prošao je u najboljem redu, i siguran sam da će i drugi dio proći kako treba – zaključio je Umičević.

On je upoznao članove Upravnog odbora o aktivnostima povodom značajnog jubileja – 30. godina postojanja Rukometnog saveza Republike Srpske, te naglasio kako će biti urađena monografija u kojoj će se naći sve ono što je obilježilo minule tri decenije, kao i da će biti održana svečana akademija. Na dnevnom redu našao se i Svesrpski kup za rukometašice koji je odigran u Loznici kao i za rukometaše koji je održan u Loznici gdje je istaknuto da su predstavnici RS RS bili primljeni na visokom nivou.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button