KOŠARKAREGION

Zvezdina lekcija Partizanu i 11. trofej Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su trofej Kupa Radivoja Koraća osvojen prošle godine, pošto su u finalu u niškom „Čairu“ deklasirali Partizan sa 85:68.

„Vječiti“ derbi večeras nije bio ni izbliza interesantan koliko se očekivalo jer su momci Dejana Radonjića imali apsolutnu kontrolu tokom meča i bili potpuno dominantni. Krenuli su silovito sa 10:0, Partizan se konsolidovao i vratio u igru, ali je Zvezda opet odgovorila i već na prvoj pauzi imala plus 7 (20:13). U drugoj je samo nastavila da povečava prednost, a briljirao je Stefan Marković koji je do velikog odmora postigao deset poena, bez promašaja iz igre. Partizan nije mogao da se poveže, tražio je Željko Obradović dobitnu postavu, ali nije uspio, Sve se svodilo na individualna rješenja Kevina Pantera i Dalasa Mura, dok je u Zvezdi bilo mnogo više raspoloženih igrača.

„Crveno-bijeli“ su u nastavku bez problema zadržali prednost, a Partizan nije uspijevao da spusti razliku ispod 15 poena razlike. Zvezdu je sjajno služio šut za tri (10/21), a u odbrani je odigrala po svojim standardima, pa je bez problema stigla do prvog pehara u sezoni.

Ovo je 11. trofej Kupa u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana u kome su prednjačili Nikola Kalinić sa 18 poena, Ostin Holins sa 15, Nejt Volters je dao 14, a fenomenalni Marković je postigao 13.

Kod Partizana je najbolji bio Matijas Lesor sa 19, dok je Panter dao 14.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

4 Comments

  1. Povratni ping: join the illuminati
  2. Povratni ping: Fysio Dinxperlo
  3. Povratni ping: Testing Automation Tools
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button