EVROPAKOŠARKAREGION

Bodiroga: ABA liga i Evroliga su apsurdni

Legendarni Dejan Bodiroga je u opširnom intervjuu za “Index” između ostalog govorio i o ABA, odnosno Evroligi.

On nema pozitivan stav o aktuelnom formatu kako regionalnog, tako i kontinentalnog takmičenja.

– Kad si prvak ABA lige, čega si zapravo prvak? Nisi prvak države. ABA liga je veštačka stvar. Kad je oformljena, ta je liga bila zamišljena da bude neka vrsta bivše jugoslovenske lige koja je uvek bila među najjačima u Evropi, ali nikad nije dala rezultat koji je trebala dati – rekao je Bodiroga i dodao:

– ABA liga je praktično u rukama agenata koji je koriste kao platformu za plasiranje svojih igrača u Evropu ili NBA ligu. Klubovi su izgubili identitet i nemaju strategiju. Pre nekoliko godina sam rekao da je puno važnije da svaka država ima svoju ligu nego da se igra ABA liga i danas stojim iza toga.

Bodiroga je protivnik i Evrolige, koja je zatvorena i ne daje priliku manjim klubovima da iskoče.

– Apsurdan je taj sastav licenciranja. Evroliga je tako svela postojanje ABA lige ni na šta. Ovaj prostor je dao velike igrače, velike trenere, velike košarkaške radnike. Najpre su se iz ABA lige plasirala tri kluba, pa dva, sad je jedan, a sve ide ka tome da i taj jedan ne dobije šansu i da ovaj region, koji je dao nekoliko prvaka Evrope, bude izbačena iz Evrope – istakao je Bodiroga, te još poručio:

– To je apsurd i ne može se sve gledati kroz novac. Evroliga je najbolje takmičenje u Evropi, ali nedopustivo je da neko ko osvoji titulu prvaka Italije ne sme da igra u najjačem takmičenju u Evropi samo zato što nema licencu. Kako je moguće da se nekome zabrani da se takmiči s najboljima ako je to zaslužio?

Bodiroga je ovu temu zaključio napomenom da je fudbalska Liga šampiona dobar primjer, te da se mora način rješenje da se pomire biznis i sport.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Penis Envy Mushroom
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button