FUDBALREGION

Dejan Stanković: Najvažnija utakmica u prethodne dvije godine

Minus od pet bodova sa kojim će crveno-bijeli ući u 166. večiti derbi razlog je zbog kojeg je posebno breme na plećima Dejana Stankovića i njegovih izabranika, a toga je svestan i strateg crveno-bijelih.

– Svjestan sam toga da ova utakmica ima veliku težinu. Bilo je već utakmica ili-ili, igrali smo kvalifikacione duele u Ligi šampiona i Ligi Evrope, ipak možda je ovo najveća utakmica u prethodne dvije godine. Bez obzira na to, nećemo samo mi imati teret, kazao je Stanković.

Pobjeda bi crveno-bijelima donijela prilazak na minus dva, dok bi u suprotnom Partizan sa velikom razlikom dočekao završnicu prvenstva.

Derbi je svetinja srpskog fudbala, a ovaj je specifičan za igrače, stručni štab i navijače. Spremni smo za utakmicu koja može da okrene ovaj šampionat. Pričali smo o utakmici prethodnih dana. Ne moram sada da kažem kakva je taktika, ali derbi uvek nosi svoju priču, zareze. Ovo je specifična utakmica i uvijek će biti pritiska, to se osjeća, ali nismo imali veći motiv nego sada. Kao ekipa i klub smo spremni. Nisam očekivao da ćemo derbi dočekati na minus pet, mislim da to nije realna razlika. Partizan igra čvrsto tako da ćemo mi gledati da odgovorimo na isti način. Rival muči rivala blokom i iz brzih tranzicija gleda da postigne gol. Znamo da će utakmica biti tvrda i na to ne treba trošiti reči, zna Stanković kakav će biti meč.

Utakmica Crvena zvezda – Partizan igra se sutra na stadionu Rajko Mitić sa početkom u 18.00 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button