FORMULAMOTOSPORT

Volf: Nisam pričao sa Masijem i neću više nikada

Iako uskoro kreće nova sezona Formule 1, kao da je još uvijek zanimljivije da se govori o nevjerovatnoj prošloj u kojoj je Ferstapen u posljednjem krugu, posljednje trke šampionata u Abu Dabiju prestigao Hamiltona i stigao do titule šampiona.

Skaj sport je pripremio dokumentarni film, koji se bavi dešavanjima na stazi Jas Marina u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Toto Volf, prvi čovek Mercedesa po sopstvenom priznanju još nije prebolio šta je urađeno njemu i njegovom timu.

– Presudio je pritisak koji je Red Bul izvršio u posljednjem krugu da se dozvoli trkanje. Džonatan Vitli, sportski direktor Red Bula, tražio je od Masija da se skloni vozilo bezbjednosti. Sve se dešavalo veoma brzo i Masi je podlegao pritisku. I to u Abu Dabiju nije bio prvi put – rekao je Volf.

Priznao je Toto da nema nikakvu želju da više vidi Masija, koji je smijenjen sa mjesta direktora trka u najbržem karavanu.

– Nisam pričao sa Majklom i neću više nikada. To je jasno. Njegove odluke su bile pogrešne i siguran sam da na neki način žali zbog njih. Krivo mi je što ljudi iz FIA nisu ranije vidjeli gdje je problem. Ovako smo mi bili žrtve.

Prvi čovek Mercedesa pohvalno se izrazio o Maksu Ferstapenu.

– Maks je svjetski šampion i na neki način je to zaslužio. Ne dovodim u pitanje njegove kvalitete, govorim samo o katastrofalnim greškama u posljednjoj trci, koje su direktno uticale na konačan rezultat.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button