BORILAČKI SPORTOVIKARATE

Karate klub Bušido jubilarni 10. put dočekao najbolje karatiste u regiji

Tradicija je tu da se čuva. Znaju to i u Karate klubu Bušido iz Banjaluke. Danas je taj klub je u dvorani Borik domaćin jubilarnog 10. međunarodnog karate turnira Bušido Banjaluka Open 2022.

U Bušidu su 10. put okupili najbolje karatiste iz Republike Srpske, odnosno BiH, regiona, ali i šire. Preko 600 takmičara iz 50 klubova, odnosno osam zemalja učestovuje ove godine na turniru.

– Jako brzo je prošlo ovih prvih 10 godina. Puno je u prethodnom periodu bilo izazova, pogotovo ova pandemija virusa korona, koja nas je sve zatekla. Međutim, uspjeli smo očuvati turnir, da bude na visokom nivou, iako je broj takmičara nešto manji nego prije. Mi smo ovdje znali okupiti i preko 1200 karatista. Svjedoci smo i danas da gorivo poskupljuje, teško je doći, ali naši sportski prijatelji su tu uz nas, rekao je direktor turnira Draško Milovanović.

Sve ove godine na turniru radi i delegat Bojan Tadić.

– Na ovom turniru sam od početka, dok se održavao još u dvorani Obilićevo. Vidi se napredak ovog turnira i zaista je privilegija bila biti sve ove godine ovdje. Svakako je Bušido Banjaluka Open jedan od najkvalitetnijih turnira koji se nalaze u kalendaru Karate saveza Republike Srpske.

Grad Banjaluka je i ovaj put podržao turnir. Bušido Banjaluka Open je već nekoliko godina manifestacija od posebnog značaja za grad.

– Uvijek smo tu da podržimo sport i ne kaže se bez razloga da je Banjaluka grad sporta. Karate je, možemo slobodno reći sport po kojem je Banjaluka prepoznatljiva. Svaki turnir ćemo u skladu sa mogućnostima podržati, jer stvarno je lijepo vidjeti ovu sliku u Boriku, koja će danas otići iz našeg grada, rekao je predstavnik Gradske uprave Banjaluke Nebojša Drinić.

Takmičari, odnosno treneri nisu kril zadovoljstvo što su ove godine dio spektakla kojim je obilježen jubilej Bušidovog turnira.

– Prvi put smo ovdje i zaista nam je čast što smo dio ove priče. Pokušaćemo da ostvarimo dobar rezultat, rekla je Tjaša Bertoncelj, trener KK Mavaši iz Postojne.

Organizacija je kao i svaki put bila na visokom nivou. O tome svedoče pohvale svih gostiju, koji su izrazili želju da i dogodine budu dio turnira.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button