VATERPOLO

VK BORAC PROBIO LED Na krilima Lazendića do prve pobjede u Regionalnoj ligi

Vaterpolisti Borca ostvarili su istorijsku pobjedu u Regionalnoj ligi, jer su savladali Branik iz Maribora sa 11:8. Na taj način krunisali su remi sa ekipom Kopera iz prošlog kola.

Pred prepunim tribinama Gradskog olimpijskog bazena u Banjaluci gosti su bolje otvorili meč, poveli sa 2:0 iskoristivši na najbolji način tremu i grč “crveno-plavih”, koji su nakon dvije godine imali priliku igrati pred domaćom publikom.

Nakon prvog gola u mreži Mariborčana ekipa Borca se polako budi, a prva četvrtina je završila 3:2 u korist Branika.

Nakon kratkog predaha Banjalučani hvataju tempo i počinju diktirati tempo utakmice, a rezultat dobre igra je serija 3:0 za domaću ekipu. Već tada je bila prilika da se borčevci odvoje na još veću razliku ali greške kažnjava  gostujuća ekipa i dolaze na gol razlike i rezultat 6:5.

Igralo se gol za gol do četiri minute prije kraja utakmice, a pri rezultatu 8:7 za Borac obje ekipe imale su svoje šanse koje nisu iskoristile. Pobjednika rješavaju dva gola koja postižu domaći vaterpolisti i prave nedostižnu prednosti 10:7. Najbolju pertiju u redovima domaćih pružio je Miloš Lazendić koji je postigao tri gola.

Već ove sedmice Banjalučane čekaju nova iskušenja, a na rasporedu su dva kola sa ekipom slovenačke Gorice U-19. Prva utakmica se na Gradskom olimpijskom bazenu je u petak 11. marta sa početkom u 19.30 časova, a druga u subotu 12. marta sa početkom u 16.00 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button