BIHRUKOMET

LEO JE HIT Tavrić: Sve ide kako treba, nemamo pritisak

Trener rukometaša Leotara Darko Tavrić prezadovoljan je izdanjem svoje ekipe protiv Bosne u Sarajevu (25:20), priznajući da nije očekivao ovako komotan trijumf svog tima.

Trebinjci su od prvog do posljednjeg minuta držali konce igre u svojim rukama i na kraju rutinski savladali “studente”, ali mladi stručnjak kaže da na terenu nije bilo baš tako lako kako rezultat pokazuje.

– Očekivao sam mnogo težu utakmicu, jer Bosna u nastavku igra mnogo bolje nego u prvom delu. Bio im je ovo prvi meč na domaćem terenu i nije bilo baš tako lako. Utrošili smo dosta energije i snage da bismo pokazali da nismo slučajno tu gde jesmo – rekao je Tavrić.

Njegov tim odigrao je dobru partiju kao kolektiv, svi igrači dali su veliki doprinos, a Ajdin Smajilbegović i Vladimir Tomić postigli su po pet golova te ponovo odveli Leotar na treću poziciju. Upravo ona donosi izlazak na evropsku scenu.

– Na početku su nam ambicije bile sredina tabele, sada su se stvari malo promenile i rekao sam da bi sve ispod petog mesta bio neuspeh za koji bih ja preuzeo odgovornost. Ipak, nemamo nikakav pritisak, jedini zadatak nam je da iz treninga u trening damo sve od sebe i da napredujemo. Videćemo gde će nas to dovesti na kraju, za sada ide kako treba – naglasio je Tavrić.

Nakon odlaska Ivice Obrvana sa klupe reprezentacije BiH nije mali broj onih koji misle da je upravo stručnjak iz Srbije pravo rješenje.

– Ne bih tome davao pridavao važnost, ipak su to glasine sa društvenih mreža. BiH ima selektora Tonija Čolinu, a ja sam sa druge strane deo stručnog štaba reprezentacije Srbije. Keka nas vrlo izazovan period, dve utakmice sa Češkom koje su uvertira za baraž sa Slovenijom, u kojem ne smemo omanuti, jer ako se to desi, nema nas na Svetskom prvenstvu, a samim tim ni na Olimpijskim igrama, što znači da bismo promašili još jedan ciklus. U narednih sedam dana moramo da radimo na detaljima da bismo što spremniji dočekali april i odlučujući dvomeč – rekao je Tavrić.

Rezultati 18. kola: Krivaja – Iskra 37:29, Bosna (S) – Leotar 20:25, Sloga (D) – Sloga (GV) 33:26, Gradačac – Vogošća 22:23, Sloboda – Izviđač 30:21, Konjuh – Bosna (V) 30:28, Gračanica – Maglaj 23:22. Slobodan je bio Borac. Plasman: Borac (-1) 29, Sloboda 24, Leotar (-1) 21, Vogošća 20, Izviđač 19, Krivaja 18, Gračanica 17, Konjuh 17, Sloga (D) 15, Gradačac 13, Iskra (-1) 13, Bosna (V) 13, Maglaj 13, Sloga (GV) 11, Bosna(S) 9.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button