FORMULA

“Mercedes je korak iza Red Bula i Ferarija”

Vozač Mercedesa Džordž Rasel rekao je da je njegova ekipa “korak iza” Red Bula i Ferarija uoči početka nove sezone u Formuli 1.

Mercedes je prošle nedjelje na predsezonska testiranja u Bahreinu doveo unapređeni bolid u odnosu na onaj koji je testiran u Barseloni prošlog mjeseca, ali je zaostao sekundu za Red Bulom. Takođe, osmostruki svjetski šampion zaostao je i za Ferarijem, poslije čega je vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao da ne očekuje da će se ekipa boriti za pobjede na početku nove sezone.

Hamilton i Rasel su se tokom testiranja požalili da bolid poskakuje na pravcu, kao rezultat nove aerodinamike.

– Definitivno mnogo poskakuje, nije najudobniji – rekao je Rasel, koji je sugerisao da je Mercedes treći u poretku, prenio je Skaj.

Nije me briga za udobnost ako su performanse tu, ali u ovom trenutku performanse nisu tu i čini se da smo korak iza naših rivala. Imamo mnogo posla do naredne nedjelje, ali Red Bul i Ferari izgledaju korak ispred nas – dodao je Rasel, koji od ove godine vozi za Mercedes.

Red Bul je bio izuzetno brz u Bahreinu, Ferari je bio konstantan, ali Rasel vjeruje da su problemi Mercedesa razlog za zaostatak, prije nego dobar rad rivala.

– Ne mislim da su izuzetni, mislim da nismo toliko konkurentni koliko bismo željeli. Kako sada stoje stvari, Red Bul izgleda nevjerovatno jak, Ferari je zaista čvrst, čeka nas još posla – naveo je 24-godišnji Rasel.

On je ocijenio da bolid W13 ima pobjednički potencijal.

– Ovo je dugo takmičenje, vjerujem da je učinak tu negdje, samo moramo da ga pronađemo – zaključio je Rasel.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button