ATPTENIS

Rusi izbačeni iz Dejvis kupa, profitirala Srbija

Teniska reprezentacija Srbije zamijenila je Rusiju na završnom turniru Dejvis kupa, nakon što je branilac titule isključen iz takmičenja zbog rata u Ukrajini.

Srpski tim izabran je kao najbolje rangirani tim koji je igrao prošle godine u polufinalu Dejvis kupa i na osnovu toga prvobitno dobio specijalnu pozivnicu organizatora, uz koju je bez učešća u kvalifikacijama direktno prošao u završnicu takmičenja u septembru, ali će sada vajldkarta biti dodijeljena nekoj drugoj reprezentaciji.

Odluka o tome biće donijeta po završetku kvalifikacija, 4. i 5. marta, kada će biti dodijeljena pozivnica jednoj od 12 eliminisanih reprezentacija. U kvalifikacijama će igrati Ekvador, Rumunija, Finska, Kolumbija, Kanada, Brazil, Slovačka, Mađarska, Norveška, Japan, Češka i Austrija.

Osim Srbije, prošlogodišnjeg finaliste Hrvatske i Velike Britanije koja je dobila jednu od dvije specijalne pozivnice, do sada se kroz kvalifikacije na završni turnir Dejvis kupa plasiralo 12 reprezentacija: Argentina, Australija, Belgija, Francuska, Njemačka, Italija, Kazahstan, Južna Koreja, Holandija, Španija, Švedska i SAD.

Grupna faza završnog turnira, odigraće se u četiri grada, a četvrtfinala i polufinala igraće se u petom gradu. Domaćini će biti poznati naknadno.

Iz takmičenja je isključena i Bjelorusija, koja je trebalo da igra protiv Meksika u baražu za opstanak u Svjetskoj grupi 1, a Meksiko je ovom odlukom ostao u Svjetskoj grupi 1.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button