BIHRUKOMET

Branković: Hitno sazvati Skupštinu da mutivode konačno izbaci iz rukometa

Član Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske Vladimir Branković dao je punu podršku predsjedniku saveza Marinku Umilčeviću, te ga pozvao da što prije sazove sjednicu Upravnog odbora, a potom i Skupštinu kako bi oni koji su narušili ugled Saveza bili izbačeni iz ovih tijela.

Minulih dana najtrofejniji sport Srpske i BiH ponovo je u žiži, ali nažalost ne zbog dobrih rezultata ili igara, već istupa pojedinih članova UO RS RS i RS BiH.

– Marinko Umičević ima moju podršku, ali i podršku velike većine članova Upravnog odbora RS RS. On pod hitno treba pozvati na odgovornost one koji radom, odnopsno neradom dovode u zabludu javno mnjenje. Treba da sazove Upravni odbor, a potom i Skupštinu kako bi ljudi koji godinama mute vodu konačno bili izbačeni iz rukometa – rekao je Branković.

Dodao je da i onaj ko ne vidi dalje od nosa može da primjeti da je dolaskom Umičevića na čelo RS RS zaustavljeno propadanje krovne rukometne organizacije i rukometa uopšte.

– Omasovljena su omaldinska takmičenja, ukinute su kotizacije za sve klubove Prve i Druge lige, a u sljedećih mjesec dana svaki klub će dobiti finansijsku podršku od RS RS koju je savez obezbijedio preko institucija Srpske. To će biti vjetar u leđa ljudima koji rade i koji su entuzijasti u ovim teškim vremenima Dosta toga je sredio i uredio, a sada bi lešinari da pokupe zasluge ili da omalovaže njegov rad. Poručujem im da im je bolje da mene zaobilaze u širokom luku – rekao je Branković.

Sam Umičević je rekao da je iznenađen neprimjernom i krajnje nekorektnom izjavom Vojislava Rađe, navodeći da je RS BiH izgubio jedinstvo.

– Zbog toga ću na prvoj narednoj sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske predložiti da se iz Upravnog odbora RS BiH opozovu dvojica članova ovog tijela iz Republike Srpske, Vojislav Rađa i Aleksandar Miljuš – rekao je Umičević.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: weed delivery brampton
Back to top button