ATPTENIS

Đoković igra na Srbija openu!

Novak Đoković nastupiće na predstojećem Srbija openu od 17. do 24. aprila u Beogradu, saopštio je organizator.

Među najvećim zvezdama turnira biće još Gael Monfis, Dominik Tim, Kristijan Garin, Karen Hačanov, te srpski aduti Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere.

Za razliku od prošlogodišnjeg turnira, ove godine će najbolji tenis da se igra pred navijačima.

Turnir će imati i važan ekološki doprinos jer će od svake prodate karte biti posađeno drvo, i to ne samo u Beogradu već i širom Srbije, tako da će sadnja trajati cijele godine na mjestima koja su za to određena od strane nadležnih službi.

Na ATP turniru serije 250 “Serbia open 2022” u pojedinačnoj konkurenciji će učestvovati 28 igrača u glavnom žrijebu, od kojih će trojica dobiti “specijalnu pozivnicu”, a četvorica tenisera će nastup obezbijediti kro kvalifikacije 17. i 18. aprila.

U glavni žrijeb turnira ulazi i 19 igrača na osnovu njihove pozicije na ATP listi, dok će se u dublu takmičiti 16 parova.

Organizatori su najavili da će svi mečevi biti prenošeni na Javnom servisu i kanalima Arene sport. Prodaja ulaznica počinje 17. marta.

– Ponosni smo što smo prošle godine dobili najviše ocjene za organizaciju čak pet profesionalnih teniskih turnira u Beogradu. Ove godine nastavljamo sa istim entuijazmom i sigurni smo da će Beograd u aprilu biti centar tenisa i pravog sportskog duga – izjavio je direktor turnira Đorđe Đoković.

Prošle godine turnir je osvojio Italijan Mateo Beretini koji je u finalu savladao Aslana Karaceva, koji je u polufinalu eliminisao Novaka Đokovića.

Srbija open će se igrati na šljaci, a nagradni fond turnira je 534.555 evra.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: blue magnolia mushrooms
  2. Povratni ping: 티비위키
Back to top button