FUDBALREGION

Iliev: Derbi ubacio crv sumnje u glavu, sve je do psihe

Fudbaleri Partizana prosuli su gotovo sve špto su gradili prethodnih osam mjeseci u 17 proljećnih dana, a ono što čelne ljude iz Humske sigurno boli više od šamara koji im je udario objektivno jači Fejenord, jeste poraz u derbiju i naročito remi sa Napretkom.

Tim kiksom “crno-bijeli” su predali prvo mjesto Crvenoj zvezdi iako imaju isti broj bodova. Prednost je sada na strani rivala koji ima lakši raspored u posljednja tri kola pred početak plej ofa, a ako upiše sve tri pobjede, Partizan će im ponovo doći na noge u doigravanju.

Sportski direktor Ivica Iliev u intervjuu za “Informer” ne krije da je izgubljena utakmica sa Crvenom zvezdom ubacila crva sumnje u glave igrača, ali i dalje veruje da Partizan može do titule posle četiri sušne sezone.

– Derbi je definitivno poremetio celu situaciju u klubu. Od te nedelje imamo neviđeni pad. Do derbija smo igrali spektakularno u ligi i pobeđivali smo, u Evropi smo takođe bili dobri. Ostvarili smo istorijski rezultat plasmanom u osminu finala Lige konferencije i onda se za jedan dan sve promenilo. Mentalno smo pali i još nismo uspeli da se vratimo. Poljuljala nas je ta utakmica sve, uzdrmala igrače – kaže Iliev.

Ne slaže se ipak sa ocjenom da je ekipa Aleksandra Stanojevića ispala iz forme, a ubijeđen je da zna i razlog lošijih igara.

– Stvar psihe. Glava je ključ svega. Dan posle derbija i dalje smo imali prednost. Verovao sam da će igrači uspeti da se izdignu i da ćemo nastaviti da gazimo kao do tog trenutka. To se nije desilo. Ne mogu da sudim ekipi na osnovu igara u prethodne dve nedelje. Moram da verujem u njih, jer to je ekipa koja nas je i dovela u poziciju da se borimo za titulu. I dalje smo u igri na svim frontovima… Još držimo sve konce u svojim rukama i ako dobijemo sve utakmice do kraja, bićemo šampioni – optimista je Iliev.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button